Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Telfast w leczeniu objawów alergii? Czy zauważyliście poprawę w łagodzeniu symptomów takich jak kichanie, swędzenie, katar czy łzawienie oczu? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, na przykład bóle głowy, senność, nudności czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie leczenia tym lekiem lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.
Od lat zmagam się z silnymi objawami alergii i przetestowałem wiele różnych leków. Telfast okazał się pierwszym, który rzeczywiście mi pomógł. Wziąłem dawkę 180 mg o godzinie 16:00, a następnego dnia o 10:00 mój nos nadal był drożny. Jednak zauważyłem, że moje ciśnienie krwi wzrosło do 146/93 mmHg z normalnego poziomu 120/70 mmHg. W tym czasie miałem silny ból głowy i czułem się bardzo oszołomiony. Położyłem się spać i po przebudzeniu ponownie zmierzyłem ciśnienie; było nadal podwyższone, wynosiło 127/86 mmHg, a ból głowy utrzymywał się, choć był łagodniejszy. Mimo to mogłem swobodnie oddychać.
Ja również jestem bardzo zadowolona z tego leku. U mnie nie było akurat skutków ubocznych albo ich nie zauważyłam. Dla mnie to jak na razie najlepszy lek na alergię.