Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Tritace w leczeniu nadciśnienia tętniczego, niewydolności serca lub ochronie nerek? Czy zauważyliście poprawę w zakresie ciśnienia krwi lub innych wskaźników zdrowotnych? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak zawroty głowy, suchy kaszel, czy objawy żołądkowo-jelitowe? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób, które rozważają rozpoczęcie terapii tym lekiem lub mają podobne wyzwania zdrowotne.
Próbowałem wszystkiego: diety, ćwiczeń, alternatywnych metod leczenia, suplementów, medytacji. Wszystkie te metody trochę pomagały, ale niewystarczająco. Przed rozpoczęciem stosowania Tritace 2,5 mg na dobę miałem ciśnienie od 140/90 rano do 160/100 wieczorem. W ciągu kilku dni od rozpoczęcia leczenia moje wyniki spadły o około 15 punktów na całej linii.
Przez miesiąc brałem 5 mg lisinoprylu, ale lekarz zmienił mi lek z powodu wielu skutków ubocznych i mniejszej skuteczności w obniżaniu ciśnienia. Przy Tritace mam znacznie mniej efektów ubocznych w porównaniu z lisinoprylem. Kaszel, suchość w gardle i trochę flegmy w klatce piersiowej nadal się pojawiają, ale są bardziej do zniesienia. Zauważyłem też dodatkowy efekt moczopędny Tritace, co może wpływać na ogólne obniżenie wyników ciśnienia.