To jeden z najlepszych leków, na jakie trafiłam do tej pory! Przez około 6 miesięcy byłam na insulinie oraz niższej dawce Trulicity i zauważyłam, że poziomy cukru we krwi naprawdę się poprawiły. Ogromnym plusem było też to, że od momentu rozpoczęcia kuracji dłużej czułam się najedzona – szczególnie rano – dzięki czemu schudłam trochę bez specjalnego wysiłku.
Jeśli miałabym wskazać jakieś minusy, to były to okropne odbijania w pierwszych tygodniach – wiem, że to przez to, że jedzenie dłużej zalegało w żołądku, ale naprawdę zapach tych “beknięć” był… no cóż, jakby coś się w środku psuło! Na szczęście to minęło i później już w ogóle nie miałam z tym problemu. Niestety, uczucie sytości też trochę zanikło z czasem, co było przykre, bo pomagało mi powstrzymać się od jedzenia „na zapas”.
Niestety, kiedy straciłam ubezpieczenie, musiałam odstawić zarówno insulinę, jak i Trulicity. Teraz mam nadzieję, że uda mi się wrócić tylko do Trulicity i bardziej skupić się na pilnowaniu diety. Naprawdę warto spróbować, bo poza tym, co opisałam, nie miałam żadnych skutków ubocznych. Mam nadzieję, że komuś się przyda moja historia.