Opinie Trulicity

Zaczęłam stosować Trulicity mniej więcej rok temu, bo poprzedni lek, który brałam, zaczął się krystalizować i było go bardzo trudno wstrzykiwać – wkłucia stawały się bolesne i nieprzyjemne. Od czasu zmiany leku udało mi się schudnąć około 10 kg w ciągu roku – powoli, ale konsekwentnie.

Na początku najtrudniejsze były nudności i biegunki, które naprawdę dawały się we znaki. Ale po około czterech tygodniach organizm się przyzwyczaił i od tego momentu poziom cukru już tak nie skacze jak wcześniej. Czuję się ogólnie dużo lepiej. Co ciekawe – nie mam już takich zachcianek na „śmieciowe jedzenie”, chociaż apetyt jako taki pozostał – po prostu łatwiej mi się kontrolować.

Polecam każdemu, kto chce zrzucić kilka kilogramów i ustabilizować cukier, żeby się nie poddawał i dał temu lekowi szansę. Po kilku tygodniach naprawdę można zauważyć poprawę. Nie mam żadnych większych zastrzeżeń co do działania Trulicity – w końcu wszystkie leki przeciwcukrzycowe trochę obciążają żołądek, ale to da się przeżyć.