Opinie Tussipect

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Tussipect w leczeniu kaszlu mokrego? Czy zauważyliście realną poprawę w odkrztuszaniu wydzieliny i łatwiejsze oddychanie? Jakie działania niepożądane wystąpiły u Was podczas terapii – np. pobudzenie, bezsenność, kołatanie serca czy dolegliwości żołądkowe? Wasze opinie mogą okazać się bardzo pomocne dla osób rozważających zastosowanie tego syropu lub szukających skutecznych sposobów na uporczywy kaszel.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Pierwszy raz stosowałam Tussipect. Miałam lekki, głęboki kaszel – sam w sobie nie byłby problemem, ale towarzyszyła mu duszność, świszczący oddech i uczucie ucisku w klatce piersiowej. Właśnie ten syrop mi przepisał lekarz – i już po jednej dawce poczułam ogromną różnicę. Ustąpiło uczucie ucisku, oddychanie stało się dużo łatwiejsze, a nawet ten lekki kaszel zaczął być produktywny. Zdecydowanie polecam osobom z podobnymi objawami.

To jest efedryna – substancja, która rozluźnia mięśnie gładkie w płucach, ułatwiając oddychanie. Jednocześnie przyspiesza akcję serca, co może prowadzić do podwyższonego ciśnienia krwi. Może też powodować uczucie niepokoju, rozdrażnienia i bezsenność. W gruncie rzeczy działa jak łagodna postać środka pobudzającego – niby w niskiej dawce, ale organizm i tak to odczuwa.

Nie oddychałem tak swobodnie od lat – aż do momentu, gdy wziąłem dawkę Tussipectu! Działa praktycznie natychmiast, a ja dosłownie poczułem, jak tlen krąży po całym ciele. Wielkie dzięki temu, kto opracował ten syrop!