Jak oceniacie efekty stosowania Xarelto i czy doświadczyliście jakichś skutków ubocznych? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób zmagających się z problemami zakrzepowo-zatorowymi, które rozważają stosowanie tego leku – każda historia ma znaczenie!
Choruję na migotanie przedsionków i byłem hospitalizowany 6 razy w ciągu 7 lat. Zostałem przepisany na Xarelto, lek rozrzedzający krew, ponieważ udar mózgu jest znacznie gorszy, jeśli uda się go przeżyć, niż jakiekolwiek skutki uboczne. Mój ojciec miał 11 udarów w ciągu 5 lat, zanim zmarł w wieku 58 lat. Nie miałem żadnych skutków ubocznych po tym leku. Miałem poważną operację i poinformowano mnie, że krwawiłem mniej niż jedną łyżkę stołową. Xarelto ma bardzo krótki czas działania przy zaprzestaniu przed operacją. Szybko opuszcza organizm, więc trudno mi uwierzyć, że wszystkie zgłaszane objawy po zaprzestaniu przyjmowania były spowodowane przez ten lek. Wziąłem swoją regularną tabletkę dwa dni przed operacją, przerwałem lek wieczorem przed zabiegiem i wznowiłem przyjmowanie dzień później zgodnie z zaleceniem lekarza. Przyjmuję ten lek od sześciu lat z powodu migotania przedsionków i rodzinnej historii udarów. Ten lek nie leczy migotania przedsionków, ale robi wszystko, aby zapobiec udarom. Ma bardzo szybki czas wydalania z organizmu.