Cetraxal Plus, jako kombinacja antybiotyku i sterydu, działa na dwa główne aspekty stanu zapalnego ucha zewnętrznego: infekcję i stan zapalny.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/cetraxal-plus/po-jakim-czasie-dziala-cetraxal-plus/
Cetraxal Plus, jako kombinacja antybiotyku i sterydu, działa na dwa główne aspekty stanu zapalnego ucha zewnętrznego: infekcję i stan zapalny.
Hej kochani, mam pytanie do tych, co już stosowali Cetraxal Plus. Dostałam to na zapalenie ucha zewnętrznego, bo od kilku dni bolało mnie tak, że nie mogłam spać Zakropiłam już wczoraj wieczorem i dzisiaj rano, ale dalej czuję ból i ucisk… No i trochę panikuję, czy to w ogóle działa? Po jakim czasie zaczęliście czuć ulgę? Działa to od razu czy trzeba poczekać kilka dni? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, nawet jak ktoś tylko zna kogoś, kto stosował.
Hej, ja też miałam przepisywany Cetraxal Plus, ale nie dla siebie – tylko dla mojego 8-letniego syna. Złapało go zapalenie po basenie i myślałam, że się wykończy z bólu, płakał non stop i nie dało się nawet dotknąć ucha. Dostał właśnie ten lek i powiem Ci, że pierwszą ulgę miał już po drugim zakropieniu, czyli rano następnego dnia. Ból się trochę zmniejszył, a po dwóch dobach było niebo a ziemia.
Nie wiem, czy każdy tak ma, ale u nas zadziałał naprawdę szybko. Pediatra mówiła, że jak nie będzie poprawy w 48h, to trzeba zgłosić się z powrotem. Ale poszło super – tylko trzeba pamiętać, żeby nie przerywać, nawet jak się wydaje, że już lepiej.
Cześć! Ja stosowałam Cetraxal Plus dwa miesiące temu, bo miałam taki ból, że serio myślałam, że mam coś złamane w uchu Poszłam do lekarza rodzinnego, dostałam ten lek i pierwsze, co mi powiedziała pani doktor to: „Nie oczekuj cudów po jednym zakropleniu”. I miała rację.
U mnie poprawa przyszła dopiero po drugim dniu, wcześniej było tylko ciut mniej piekąco, ale nadal ciężko spałam. Dopiero jak się porządnie wyspałam czwartej nocy z rzędu, to wiedziałam, że zaczęło działać na serio. Tak że nie panikuj – to nie ibuprofen, że działa w 20 minut. Ale działa! Trzeba dać mu czas.
Hej! Jak miałem stan zapalny po nurkowaniu na wakacjach, to dostałem właśnie Cetraxal Plus i szczerze – trochę się zdziwiłem, bo niby miałem działać „od razu”, a po pierwszym dniu dalej mnie bolało. Ale potem przeczytałem ulotkę i tam było, że pełne działanie jest po 2–3 dniach. No i rzeczywiście, trzeciego dnia praktycznie wszystko minęło. U mnie się sprawdził świetnie, tylko trzeba go używać dokładnie jak w zaleceniach – ja nawet ustawiałem alarmy, żeby nie zapomnieć. A i jeszcze jedno – ogrzewaj ten płyn w dłoniach przed zakropleniem, bo zimne krople to masakra, jakby lodem ktoś polał
Hej hej, ja jestem typem co panikuje od razu, więc jak po pierwszym dniu z Cetraxal Plus nic się nie zmieniło, to już dzwoniłam do lekarza, że może coś jest nie tak A pani doktor mnie uspokoiła i powiedziała, że to nie tabletka przeciwbólowa, tylko lek, który działa miejscowo i potrzebuje czasu, żeby porządnie zadziałać. I faktycznie – na trzeci dzień poczułam się jak nowo narodzona. Już nie było tego pulsowania i zaczęłam normalnie słyszeć. Tak że trzymaj się i nie trać cierpliwości, bo z tym lekiem to trochę jak z gojeniem rany – niby nic się nie dzieje, a potem nagle czujesz, że wszystko puszcza. Trzymam kciuki