Po jakim czasie poprawa po Pimafucort?

Poprawa zwykle pojawia się po kilku dniach stosowania (często już w ciągu 2–3 dni), choć w niektórych przypadkach może być widoczna dopiero po około tygodniu.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/pimafucort/po-jakim-czasie-poprawa-po-pimafucort

Hej laski i chłopaki, słuchajcie, mam mały problem z moją skórą – mam jakieś zaczerwienienia i od wczoraj smaruję się Pimafucortem. Niby czytałam, że powinno się poprawić po kilku dniach, ale nie wiem, czy to 2 dni, czy może tydzień? Czy ktoś może miał z nim do czynienia i może mi powiedzieć, jak to wyglądało u Was?

Cześć, ja co prawda nie jestem ekspertem, ale miałam podobny kłopot jakieś pół roku temu. U mnie to były takie zaczerwienienia przy łokciach, wyglądało jak drobna grzybica albo coś w ten deseń. Lekarz przepisał mi Pimafucort i faktycznie powiedział, że powinno szybko zadziałać. I powiem Ci, że już po trzech dniach zauważyłam lekką poprawę – mniej swędziało, a skóra nie była taka czerwona.

Moja siostra też kiedyś miała z tym do czynienia, ale ona akurat musiała poczekać dobre pięć dni, żeby faktycznie poczuć różnicę. U niej to się wolniej goiło, może dlatego, że ma wrażliwą skórę i ogólnie długo się regeneruje. Natomiast koleżanka z pracy twierdziła, że praktycznie po dwóch dniach już widziała, jak zmiany się zmniejszają.

Tak czy siak, według mnie Pimafucort daje zwykle dosyć szybką poprawę, no ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Ja w ciągu tych pierwszych trzech dni smarowałam się regularnie, do tego unikałam długich kąpieli w gorącej wodzie i starałam się lekko wietrzyć te miejsca (w końcu świeże powietrze to samo zdrowie). Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie wszystko szybko się unormowało! Jakby coś się działo, dawaj znać, bo sama kiedyś szukałam porad w necie i wiem, jak to jest, jak człowiek się martwi o każdy szczegół. Pozdrawiam serdecznie!