Ylpio należy brać rano czy wieczorem?

Ylpio zaleca się przyjmować rano. Decyzja o porze przyjmowania leku opiera się na jego właściwościach farmakologicznych oraz celu, jakim jest zapewnienie stabilnej kontroli ciśnienia tętniczego przez cały dzień.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/ylpio/ylpio-nalezy-brac-rano-czy-wieczorem/

Lekarz coś tam mówił, ale wiecie jak to jest, człowiek wyjdzie z gabinetu i połowy nie pamięta :sweat_smile: Ja zaczęłam brać rano, ale czasem mam takie lekkie zawroty głowy i się zastanawiam, czy to nie kwestia pory. No i jeszcze ta sprawa z sikaniem – czy to normalne, że częściej się chodzi do toalety? Jak to u Was wygląda? Lepiej rano czy ktoś bierze wieczorem i jest ok?

Rano to jest najlepsza opcja. Na początku też się zastanawiałam, bo miałam identycznie jak Ty, lekkie zawroty głowy i takie „dziwne” uczucie w głowie. Ale u mnie to minęło po kilku dniach.

Z tym sikaniem to totalnie normalne :sweat_smile: Ja pierwsze dni myślałam, że coś jest nie tak, bo co chwilę do łazienki, ale potem się doczytałam, że tam jest składnik moczopędny, więc to tak działa. I właśnie dlatego rano jest lepiej – jak kiedyś raz wzięłam wieczorem, bo zapomniałam rano, to pół nocy wstawałam i byłam nie do życia następnego dnia.

Teraz biorę codziennie rano, po śniadaniu, i mam spokój. Ciśnienie mi się ładnie wyrównało i nie mam już takich skoków jak wcześniej. Na początku organizm musi się trochę przyzwyczaić, ale serio – rano to najlepsza opcja z mojego doświadczenia.