Ylpio zaleca się przyjmować rano. Decyzja o porze przyjmowania leku opiera się na jego właściwościach farmakologicznych oraz celu, jakim jest zapewnienie stabilnej kontroli ciśnienia tętniczego przez cały dzień.
Lekarz coś tam mówił, ale wiecie jak to jest, człowiek wyjdzie z gabinetu i połowy nie pamięta Ja zaczęłam brać rano, ale czasem mam takie lekkie zawroty głowy i się zastanawiam, czy to nie kwestia pory. No i jeszcze ta sprawa z sikaniem – czy to normalne, że częściej się chodzi do toalety? Jak to u Was wygląda? Lepiej rano czy ktoś bierze wieczorem i jest ok?
Rano to jest najlepsza opcja. Na początku też się zastanawiałam, bo miałam identycznie jak Ty, lekkie zawroty głowy i takie „dziwne” uczucie w głowie. Ale u mnie to minęło po kilku dniach.
Z tym sikaniem to totalnie normalne Ja pierwsze dni myślałam, że coś jest nie tak, bo co chwilę do łazienki, ale potem się doczytałam, że tam jest składnik moczopędny, więc to tak działa. I właśnie dlatego rano jest lepiej – jak kiedyś raz wzięłam wieczorem, bo zapomniałam rano, to pół nocy wstawałam i byłam nie do życia następnego dnia.
Teraz biorę codziennie rano, po śniadaniu, i mam spokój. Ciśnienie mi się ładnie wyrównało i nie mam już takich skoków jak wcześniej. Na początku organizm musi się trochę przyzwyczaić, ale serio – rano to najlepsza opcja z mojego doświadczenia.