Adalift a alkohol

Tak, można spożywać alkohol podczas stosowania Adalift, ale należy to robić z umiarem. Zarówno Adalift (tadalafil), jak i alkohol działają jako środki rozszerzające naczynia krwionośne, co może prowadzić do obniżenia ciśnienia krwi.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/adalift/czy-stosujac-adalift-mozna-pic-alkohol/

Jutro wyjeżdżam na tygodniowe wakacje z okazji rocznicy z moją dziewczyną. Na pewno będziemy pić alkohol, a jeszcze nie zdarzyło mi się pić podczas stosowania Adalift. Czy powinienem się martwić o skutki uboczne? Może ktoś był w podobnej sytuacji i może powiedzieć, jak to u niego wyglądało? Mam 18 lat, ale bardzo boję się zawałów serca związanych ze stosowaniem leków na zaburzenia erekcji. Każda opinia i doświadczenie będą dla mnie bardzo pomocne! Z góry dziękuję!

Jaka jest historia za tym, że mając 18 lat, bierzesz lek na zaburzenia erekcji? Wydaje się to bardzo młody wiek.

Biorę leki przeciwdepresyjne od dziewiątego roku życia.

Aaa, rozumiem. Raczej nie grozi Ci zawał serca. Jeśli potrzebujesz wsparcia, to brałbym 2,5 mg codziennie albo co drugi dzień, a na specjalne okazje albo kiedy masz gorszy dzień, możesz zwiększyć dawkę do 5, 7,5 albo 10 mg, żeby „dowieźć sprawę do końca”. Chodzi o to, żeby używać jak najmniejszej dawki – traktuj to jako lekkie wsparcie, a nie jako jakąś megadawkę.

Niektórzy lubią brać Adalift, bo mówią, że nadal mogą korzystać z jego efektów, nawet jeśli wypiją trochę alkoholu. Ale mimo wszystko – jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące erekcji, lepiej w ogóle nie mieszać tego z alkoholem. Alkohol nie jest przyjacielem erekcji. Co jest dla Ciebie ważniejsze? Ja bym wybrała seks bez wahania. Technicznie rzecz biorąc, można wypić trochę i nic się nie stanie, ale łączenie leków z alkoholem to nie jest najlepszy pomysł. Polecałabym, żebyś wybrał jedno albo drugie.

Miałem wiele okazji, kiedy piłem sporo piwa i brałem 20 mg tadalafilu, i nigdy nie miałem żadnych problemów. Ale to tylko moje doświadczenie.

Ja biorę codziennie tadalafil i piję raz w tygodniu albo rzadziej. Nadal działa, nawet jak piję. Jak wypiję jakieś 8 drinków albo więcej, to faktycznie trudniej o erekcję, ale wydaje mi się, że to normalne u każdego. To tylko moje osobiste doświadczenie i nie należy tego traktować jako porady medycznej.

Nie jestem w Twoim wieku. Wiem, że nie jest to zalecane, ale biorę Adalift i piję alkohol. Właściwie biorę go właśnie po to, żeby poradzić sobie z problemami z erekcją, które pojawiają się po alkoholu. Biorę 20 mg i jeśli nie wypiję zbyt dużo, wszystko działa jak należy. Wiem, że moje serce nie jest w idealnym stanie, ale nie biorę leków na nadciśnienie, więc na razie nie jest tak źle.