Tak, można spożywać alkohol podczas stosowania Adalift, ale należy to robić z umiarem. Zarówno Adalift (tadalafil), jak i alkohol działają jako środki rozszerzające naczynia krwionośne, co może prowadzić do obniżenia ciśnienia krwi.
Jutro wyjeżdżam na tygodniowe wakacje z okazji rocznicy z moją dziewczyną. Na pewno będziemy pić alkohol, a jeszcze nie zdarzyło mi się pić podczas stosowania Adalift. Czy powinienem się martwić o skutki uboczne? Może ktoś był w podobnej sytuacji i może powiedzieć, jak to u niego wyglądało? Mam 18 lat, ale bardzo boję się zawałów serca związanych ze stosowaniem leków na zaburzenia erekcji. Każda opinia i doświadczenie będą dla mnie bardzo pomocne! Z góry dziękuję!
Aaa, rozumiem. Raczej nie grozi Ci zawał serca. Jeśli potrzebujesz wsparcia, to brałbym 2,5 mg codziennie albo co drugi dzień, a na specjalne okazje albo kiedy masz gorszy dzień, możesz zwiększyć dawkę do 5, 7,5 albo 10 mg, żeby „dowieźć sprawę do końca”. Chodzi o to, żeby używać jak najmniejszej dawki – traktuj to jako lekkie wsparcie, a nie jako jakąś megadawkę.
Niektórzy lubią brać Adalift, bo mówią, że nadal mogą korzystać z jego efektów, nawet jeśli wypiją trochę alkoholu. Ale mimo wszystko – jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości dotyczące erekcji, lepiej w ogóle nie mieszać tego z alkoholem. Alkohol nie jest przyjacielem erekcji. Co jest dla Ciebie ważniejsze? Ja bym wybrała seks bez wahania. Technicznie rzecz biorąc, można wypić trochę i nic się nie stanie, ale łączenie leków z alkoholem to nie jest najlepszy pomysł. Polecałabym, żebyś wybrał jedno albo drugie.
Ja biorę codziennie tadalafil i piję raz w tygodniu albo rzadziej. Nadal działa, nawet jak piję. Jak wypiję jakieś 8 drinków albo więcej, to faktycznie trudniej o erekcję, ale wydaje mi się, że to normalne u każdego. To tylko moje osobiste doświadczenie i nie należy tego traktować jako porady medycznej.
Nie jestem w Twoim wieku. Wiem, że nie jest to zalecane, ale biorę Adalift i piję alkohol. Właściwie biorę go właśnie po to, żeby poradzić sobie z problemami z erekcją, które pojawiają się po alkoholu. Biorę 20 mg i jeśli nie wypiję zbyt dużo, wszystko działa jak należy. Wiem, że moje serce nie jest w idealnym stanie, ale nie biorę leków na nadciśnienie, więc na razie nie jest tak źle.