Nie zaleca się łączenia leków, takich jak Allertec, z alkoholem. Allertec, który zawiera cetyryzynę, jest lekiem przeciwhistaminowym stosowanym do leczenia alergii.
Cześć! Mam pytanko do Was – bierze ktoś Allertec i zdarza mu się wypić lampkę wina albo piwko? Mam silną alergię i biorę ten lek codziennie, ale za kilka dni mam wesele kuzynki i wiadomo, chciałoby się napić czegoś symbolicznie. Czy Allertec w połączeniu z alkoholem daje jakieś dziwne efekty? Zasypiam po jednym kieliszku czy tylko straszą w ulotce? Dajcie znać jak to u Was było – z góry dzięki!
Też biorę Allertec, i to regularnie od lat, bo mam alergię na wszystko – pyłki, sierść, roztocza, nie wspomnę o pleśni w starym bloku . No i tak się złożyło, że raz wzięłam tabletkę rano, a wieczorem byłam na imprezie rodzinnej – wiadomo, ciocia wcisnęła kieliszek, potem wujek, potem jakiś likier „na trawienie”… I powiem Ci, że nie skończyło się to dobrze. Nie upiłam się, ale czułam się jakbym była po trzech nocach bez snu – totalne otępienie, oczy mi się same zamykały, zero energii. Siedziałam jak roślina, a na drugi dzień byłam rozbita jak po całonocnym maratonie.