Najlepiej przyjmować Allertec wieczorem, zwłaszcza jeśli zauważasz, że wywołuje u Ciebie senność, zmęczenie lub uczucie spowolnienia.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/allertec/czy-allertec-mozna-brac-na-noc
Najlepiej przyjmować Allertec wieczorem, zwłaszcza jeśli zauważasz, że wywołuje u Ciebie senność, zmęczenie lub uczucie spowolnienia.
Cześć! Biorę Allertec od kilku dni i mam pytanie – kiedy lepiej go brać: rano czy wieczorem? W ulotce niby nie ma konkretnie napisane, ale ja się trochę po nim zamulam i nie wiem, czy to przez lek czy przez pogodę. Kiedy Wy bierzecie Allertec i jak to na Was działa? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź!
Hej! Ja to Ci powiem tak – też miałam ten dylemat na początku, bo z jednej strony rano zaczynał się katar i oczy mi łzawiły, ale jak wzięłam Allertec przed pracą, to po dwóch godzinach czułam się jakby mi ktoś mózg do poduszki włożył
Wszystko wolno, oczy się kleją, koncentracja na poziomie ameby. Więc szybko się nauczyłam, że u mnie działa najlepiej wieczorem – biorę koło 21:00, wtedy senność nawet mi pomaga zasnąć, a rano wstaję już bez kataru i z normalnym poziomem energii.
Moja siostra bierze rano i nic nie czuje – więc zależy od człowieka. Ale ja bym zaczęła od wieczora, szczególnie jeśli czujesz się po tym taka „zamulona”, jak sama piszesz. ![]()
Przez długi czas brałam Allertec wieczorem, bo też mnie ostrzegali, że może usypiać. Ale szczerze? Na mnie nie działał w ogóle w ten sposób. Mogłam wziąć i iść w tango do północy. Ale zauważyłam, że objawy mam najmocniejsze rano, jak tylko wstanę – kicham jak w kreskówkach, oczy czerwone, nos jak fontanna. Więc przestawiłam się na poranne branie, zaraz po śniadaniu, i tak mi pasuje. Nie zamula mnie, objawy się wyciszają w ciągu godziny i mogę funkcjonować normalnie. Jak mnie pytasz, to najlepiej spróbuj jednego i drugiego wariantu – organizm Ci sam powie, co mu lepiej leży. A jak działa wieczorem i nie przeszkadza, to czemu nie. Ale jak masz rano atak alergii, to szkoda czekać cały dzień aż lek zacznie działać.