Jeśli umyjesz włosy, najlepiej najpierw dokładnie je wysuszyć. Dopiero później warto nałożyć Alpicort E na suchą skórę głowy.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/alpicort-e/czy-po-alpicort-e-wypadaja-wlosy/
Jeśli umyjesz włosy, najlepiej najpierw dokładnie je wysuszyć. Dopiero później warto nałożyć Alpicort E na suchą skórę głowy.
Ja stosowałam Alpicort E zawsze na suchą skórę głowy, nie na mokre włosy. Po myciu najpierw dokładnie suszyłam włosy, potem wcierałam płyn i zostawiałam go do wyschnięcia. U mnie tak się najlepiej sprawdzało, bo nic się nie rozcieńczało i skóra głowy była już spokojna po myciu. Z tego co wiem, ten lek właśnie tak się stosuje — na sucho, z wmasowaniem przez kilka minut i bez spłukiwania od razu.
Na mokre bym go raczej nie dawała. Ja robiłam tak, że jeśli myłam głowę, to potem suszarka albo czekałam aż wszystko dobrze wyschnie i dopiero wtedy nakładałam Alpicort E. Ten płyn najlepiej dawać na suchą skórę głowy, wmasować 2–3 minuty i zostawić, żeby sam wysechł. U mnie dermatolog też mówił, żeby najlepiej stosować go wieczorem, a głowę myć dopiero później, nie od razu po aplikacji.