Betanil Forte pomaga na problemy z równowagą podczas chodzenia, o ile ich przyczyną są zaburzenia błędnika lub układu przedsionkowego.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/betanil-forte/cz-betanil-forte-jest-na-rownowage-chodzenia
Betanil Forte pomaga na problemy z równowagą podczas chodzenia, o ile ich przyczyną są zaburzenia błędnika lub układu przedsionkowego.
Od jakiegoś czasu mam problem z chodzeniem – nie chodzi o typowe zawroty, tylko takie uczucie chwiania się, jakbym była lekko pijana, mimo że alkoholu nie piję wcale. Czasem mam wrażenie, że podłoga mi „ucieka”, ciężko iść prosto, szczególnie w sklepie albo na dworze. Dostałam Betanil Forte i chciałam zapytać osoby, które brały ten lek: czy on faktycznie pomaga na równowagę chodzenia? Po jakim czasie zauważyliście różnicę i czy da się normalnie funkcjonować?
U mnie dokładnie tak to wyglądało, co opisujesz. Nie było typowego wirowania, tylko takie dziwne chwianie się, miękkie nogi, strach, że się przewrócę. Brałam Betanil Forte i na początku byłam rozczarowana, bo przez pierwsze dwa tygodnie prawie żadnej poprawy. Ale potem nagle zauważyłam, że idąc do sklepu nie muszę się już trzymać wózka, a po mieszkaniu chodzę normalnie. Po około miesiącu chód był dużo pewniejszy. Z tego co wiem, ten lek działa powoli, ale u mnie akurat równowaga bardzo się poprawiła i wróciłam do normalnego życia.
Ja też miałam problemy z równowagą, szczególnie przy chodzeniu po prostej albo jak było dużo ludzi dookoła. Wrażenie jak na łódce. Betanil Forte brałam kilka miesięcy i powiem tak – nie działa od razu, ale z czasem jest różnica. Najpierw zauważyłam, że mniej się „zataczam”, potem że mogę normalnie wyjść na spacer bez stresu. Znam też sąsiadkę, która bierze Betanil już długo i mówi, że jak tylko go odstawi, to znowu czuje się niepewnie na nogach. Także z mojego doświadczenia – jeśli problem jest z błędnikiem, to ten lek naprawdę potrafi pomóc na równowagę chodzenia, tylko trzeba dać mu czas.