Po jakim czasie działa Betanil Forte?

Czas, po którym lek zaczyna wywierać swoje działanie, może być różny dla różnych osób i zależy od szeregu czynników, takich jak stan zdrowia, wiek, czy też obecność innych schorzeń. Generalnie rzecz biorąc, dla wielu pacjentów pierwsze efekty, takie jak poprawa równowagi i zmniejszenie szumów usznych, mogą być zauważalne po kilku dniach regularnego stosowania. Jednak w niektórych przypadkach może być konieczne kilkutygodniowe stosowanie leku, zanim osiągnie on pełną skuteczność.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/betanil-forte/po-jakim-czasie-dziala-betanil-forte/

Chciałam zapytać osoby, które brały ten lek dłużej – po jakim czasie u Was zaczęło być widać realną poprawę? Chodzi mi o to kręcenie w głowie, uczucie niestabilności, czasem mdłości. Czy to działa od razu, czy trzeba tygodniami czekać? Bo już się zastanawiam, czy to w ogóle na mnie zadziała.

U mnie to absolutnie nie było tak, że wzięłam tabletkę i nagle wszystko zniknęło. Brałam Betanil Forte i pierwsze dwa tygodnie to w sumie niewiele się zmieniało. Już nawet byłam zła, że znowu jakiś lek, który „ma pomóc”, a nie pomaga. Dopiero po mniej więcej trzech tygodniach zauważyłam, że zawroty są rzadsze i jak już się pojawiają, to nie takie mocne. Po około dwóch miesiącach mogłam normalnie wyjść do sklepu bez strachu, że mnie zatnie na środku alejki. Z tego co słyszałam od innych, to ten lek trzeba brać cierpliwie, bo on się dopiero rozkręca z czasem.

Ja mam trochę inne doświadczenie, bo u mnie poprawa przyszła falami. Przez pierwszy tydzień zero różnicy, w drugim niby lepiej, a potem znowu gorszy dzień i myślałam, że to w ogóle nie działa. Dopiero po miesiącu zauważyłam, że jest więcej dobrych dni niż złych. Znam też dziewczynę z pracy, co brała Betanil i mówiła, że pełną ulgę poczuła dopiero po dwóch–trzech miesiącach. Także z tego co widzę po sobie i po innych, to to nie jest lek na szybki efekt, tylko raczej taki, który trzeba brać regularnie i dać mu czas. Najgorsze jest to czekanie, ale u wielu osób w końcu faktycznie jest lepiej.