Po odstawieniu Orgametrilu krwawienie zazwyczaj pojawia się w ciągu kilku dni. Brak miesiączki po tym czasie może być związany z ciążą lub innymi czynnikami i wymaga konsultacji z lekarzem.
Brałam Orgametril przez 3 miesiące na wyregulowanie cyklu. Odstawiłam go 3 tygodnie temu i do tej pory nie mam okresu. Czy któraś z Was miała podobnie? Ile czekałyście na pierwszą miesiączkę po Orgametrilu? Martwię się, bo już nie wiem czy to normalne czy mam iść do lekarza… Będę wdzięczna za każdą odpowiedź!
Ja też miałam identycznie. Brałam Orgametril przez 2 miesiące i po odstawieniu czekałam na okres prawie 5 tygodni. Już miałam schizy, że jestem w ciąży albo że coś mi się popsuło na amen Ale lekarz mi wtedy powiedział, że organizm po hormonach musi sobie wszystko na nowo poukładać i że opóźnienie do 6 tygodni to norma. U mnie okres przyszedł w końcu nagle, taki mega mocny, jakby wszystko nadrabiał. Daj sobie jeszcze trochę czasu, nie stresuj się, bo stres też wszystko blokuje. A jakby coś, to wiadomo - lepiej sprawdzić, dla własnego spokoju. Trzymaj się!
Cześć, ja miałam to samo po Orgametrilu. Brałam go pół roku temu, bo miałam strasznie rozregulowane cykle i potem też okres nie przychodził przez chyba ponad miesiąc. Byłam przerażona! Cały czas chodziłam z podpaską w torebce, bo myślałam, że mnie zaraz zaleje.
Mama mnie uspokajała, że jak organizm dostaje sztuczne hormony, a potem je mu zabierzesz, to czasem potrzebuje chwili, żeby przypomnieć sobie jak działa. W końcu przyszło samo, bez żadnych leków, ale trochę się naczekałam. U mnie było prawie 6 tygodni. Więc trzymaj się, daj ciału chwilę. Jeśli będziesz się bardzo stresować, to tylko sobie wydłużysz cały proces. Głowa do góry!
Hej, spokojnie, to się zdarza! U mnie po Orgametrilu też był cyrk. Najpierw miałam mega dziwne plamienia, a na normalny okres czekałam chyba 5 tygodni. Już myślałam, że coś się zepsuło na amen. Moja koleżanka też brała Orgametril i ona z kolei dostała okres po 4 tygodniach, ale bardzo słaby, ledwo co. Lekarz jej wtedy powiedział, że wszystko zależy od tego, jak mocno Orgametril “zamieszał” w hormonach i że czasami pierwsze cykle są albo bezowulacyjne, albo takie dziwne.
Jeśli po 6-7 tygodniach nic się nie ruszy, to wtedy warto pójść na usg i zobaczyć, czy wszystko się budzi do życia.