Czy Anapran stosuje się na ból zęba?

Tak, Anapran jest stosowany w łagodzeniu bólu zęba.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/anapran/czy-anapran-stosuje-sie-na-bol-zeba

Cześć wszystkim! Mam pytanie, czy ktoś stosował Anapran na ból zęba? Strasznie mnie naparza od wczoraj, już się nacierpiałam, a dentystę mam dopiero za dwa dni. Wzięłam ibuprom, ale ledwo pomógł. Mam w domu Anapran, bo kiedyś dostałam na bóle miesiączkowe. Czy to pomoże? Ktoś próbował? Jakieś skutki uboczne? Będę wdzięczna za odpowiedzi!

Miałam to samo w zeszłym roku i prawie zeszłam z tego świata, tak bolało! Miałam wtedy ósemkę do wyrwania i myślałam, że oszaleję, bo oczy mi na wierzch wychodziły, a ból pulsował aż do skroni. Próbowałam wszystkiego – ibupromy, apapy, nawet czosnek sobie na dziąsło kładłam (nie polecam, piecze jak diabli, ale babcia mi mówiła, że to pomaga – no nie pomaga). No i w końcu mój chłop patrzy na mnie, jak się wiję, i mówi: “A weź sobie ten Anapran, przecież to na bóle też jest”. No to wzięłam i powiem ci, że pomogło! Nie od razu jak ręką odjął, ale po godzinie już było o niebo lepiej.

Tylko uważaj na żołądek, bo to mocne cholerstwo. Jak masz wrażliwy żołądek, to najlepiej coś zjeść przedtem, bo mi raz po tym niedobrze było, jak wzięłam na pusty. No i nie przesadzaj z dawką, bo potem człowiek chodzi jak naćpany. Ale ogólnie – tak, na ból zęba daje radę, zwłaszcza jak ibuprom nie działa. Ale wiadomo, to nie dentysta – jak masz jakąś masakrę w zębie, to i tak musisz iść do lekarza.