Czy po Heparegen się chudnie?

Nie, Heparegen nie powoduje bezpośrednio utraty wagi.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/heparegen/czy-po-heparegen-sie-chudnie

Przeczytałam już kilka wątków, ale wciąż nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi. Czy ktoś zauważył spadek wagi po Heparegen? Biorę go od miesiąca i mam wrażenie, że moja waga trochę drgnęła w dół, ale nie jestem pewna, czy to zasługa leku, czy po prostu tak się złożyło. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Będę wdzięczna za każdy komentarz, bo zaczynam się zastanawiać, czy to nie tylko moja wyobraźnia.

Brałam Heparegen przez trzy miesiące, bo miałam dość ciężki okres w życiu i moje samopoczucie bardzo kuleło. Szczerze mówiąc, waga mi się nie zmieniła ani o kilogram. Za to zauważyłam, że przestałam mieć ciągle wzdęcia, więc czułam się trochę lżej. Może przez to sprawiało mi się wrażenie, że waga spada, ale finalnie liczby na wadze pozostały takie same. Mimo wszystko czułam się lepiej, a w końcu to też ma znaczenie.

Ja miałem odrobinę inny przypadek – zaczynałem przyjmować Heparegen, kiedy równocześnie przechodziłem na zdrowszą dietę. Nie ukrywam, wcześniej żywiłem się dość byle jak i waga niebezpiecznie rosła. Wprowadzając więcej warzyw, ograniczając fast foody i do tego zażywając ten środek, zrzuciłem około 3 kg w ciągu trzech tygodni. Nie jestem pewien, czy sam Heparegen coś tu dodał, czy może moja determinacja w walce z pizzą i burgerami się opłaciła. Tak czy siak, kilometry spacerów i więcej ruchu pewnie odegrały kluczową rolę

U mnie to był dziwny okres, bo jednocześnie zaczęłam wcześniej wstawać, żeby mieć czas na ćwiczenia w domu (niby drobna zmiana, a daje kopa do działania!). Brałam też Heparegen i przez to wszystko miałam wrażenie, że dużo rzeczy toczy się inaczej niż zwykle. Z jednej strony czułam przypływ energii i faktycznie brzuch był jakby mniej obciążony, ale z drugiej – te parę kilogramów spadło raczej dlatego, że wreszcie się wzięłam za siebie, zaczęłam regularnie się ruszać i nie zapychać wieczorami słodyczami. Myślę więc, że sam Heparegen nie jest żadnym magicznym spalaczem, ale może ci pomóc ogólnie poczuć się lepiej, a wtedy łatwiej wprowadzać zmiany w stylu życia.