Czy po Ovulastan się tyje?

Ovulastan, jak wiele hormonalnych środków antykoncepcyjnych, może wpływać na masę ciała, jednak efekt ten nie jest jednoznaczny i zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu. Przyrost masy ciała może wystąpić u niektórych kobiet, ale zazwyczaj jest on niewielki.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/ovulastan/czy-po-ovulastan-sie-tyje

Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące Ovulastanu. Czy zauważyliście u siebie przyrost wagi podczas jego stosowania? Niedawno zaczęłam terapię i wydaje mi się, że odczuwam większy apetyt, a waga delikatnie wzrosła. Nie wiem, czy to przypadek, czy może ma to związek z hormonami. Jakie są Wasze doświadczenia?

Hej! Stosowałam Ovulastan przez kilka miesięcy i z moich obserwacji wynika, że każda osoba może inaczej reagować na tego typu leki. U mnie waga pozostała bez większych zmian, ale zauważyłam, że miałam większą ochotę na przekąski, szczególnie na słodkie rzeczy. Wydaje mi się, że to mogło być efektem ubocznym działania hormonów, bo wcześniej nie miałam takich zachcianek.