Opinie Ovulastan

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Ovulastan jako środka antykoncepcyjnego? Czy zauważyliście pozytywne efekty, takie jak poprawa kondycji skóry, regularność cyklu, czy łagodniejszy przebieg miesiączek? A może pojawiły się jakieś skutki uboczne, takie jak zmiany nastroju, bóle głowy, wzrost masy ciała, czy plamienia międzymiesiączkowe? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających rozpoczęcie stosowania tego środka antykoncepcyjnego lub borykających się z podobnymi wyzwaniami.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Kilka miesięcy temu zmieniono mi antykoncepcję na Ovulastan, ponieważ miałam nieregularne miesiączki, a lekarz uznał, że Ovulastan będzie dla mnie lepszy. Podoba mi się, że w Ovulastanie są tabletki placebo, bo przy 21-dniowych opakowaniach byłam beznadziejna w regularnym stosowaniu. Przez pierwsze dwa miesiące było trochę ciężko, musiałam się przystosować do dawki hormonów i byłam bardzo emocjonalna! Ale to normalne. Teraz jestem już w piątym miesiącu stosowania i jest dobrze. Nadal jestem trochę bardziej emocjonalna, ale to raczej „wzruszenie na coś głupiego”. Moje miesiączki są lekkie, prawie bez bólu. Skóra jest prawie bez zmian trądzikowych, co jest ogromnym plusem. Moje piersi wydają się nieco większe, więc to miły efekt uboczny.

Moje libido wydaje się być nieco niższe, ale nigdy nie miałam super wysokiego popędu, więc to nie jest problem. Z mężem nadal mamy zdrowe życie intymne. Przytyłam może z 2 kg, ale może to raczej przez mój leniwy styl życia niż przez antykoncepcję. :slight_smile: Najlepsze, że Ovulastan skutecznie zapobiega ciąży! Polecam Ovulastan – warto dać sobie czas na dostosowanie się do hormonów.