Podczas stosowania leku Egzysta nie należy spożywać alkoholu, ponieważ może to nasilać działania niepożądane, takie jak zawroty głowy, senność oraz zmniejszenie koncentracji.
Czy ktoś z Was łączył Egzystę z alkoholem? Jakie mieliście skutki? Przyjmuję 150 mg dziennie i zastanawiam się, jak mój organizm może na to zareagować podczas imprezy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Jestem na Egzyście (75 lub 150 mg) i sertralinie (50 mg). Wczoraj wypiłem dwa piwa i zauważyłem, że przez 1-2 godziny po ich wypiciu zrobiłem się znacznie bardziej senny niż zazwyczaj. Warto wspomnieć, że nie piłem alkoholu przez ostatni miesiąc, więc miałem wrażenie, że te dwa piwa zadziałały na mnie mocniej – być może dlatego, że organizm odzwyczaił się od alkoholu.
Jeśli chodzi o imprezy, ta senność może być sporym utrudnieniem, więc raczej nie polecam przesadzać z alkoholem, zwłaszcza jeśli chcesz zachować energię i dobrze się bawić, a nie czuć się ospale i ociężale.
Egzysta wzmacnia działanie alkoholu, sprawia, że może wydawać się bardziej euforyczne, więc powinno być całkiem spoko. Ale z dawką Egzysty trzeba uważać, bo ja kiedyś wziąłem 450 mg i do tego wypiłem około 6 piw – wracając do domu, dosłownie odbijałem się od każdej ściany. Do tego miałem takie wrażenie, że czułem wibracje dźwięków na całym ciele xD. Więc ostrożnie, bo można przesadzić!
Po wzięciu tej swojej upragnionej dawki Egzysty odczekaj godzinę, zanim sięgniesz po piwo. Dokładnie tak, jak mówi przedmówca @Patyk88 – wypij jedno, poczekaj jakieś 20 minut i wtedy sam ocenisz, czy potrzebujesz więcej. Wszystko z umiarem, a sam zobaczysz, jak na Ciebie działa!