Czy Sympramol obniża ciśnienie?

Brałam Sympramol przez prawie 6 miesięcy, bo po rozwodzie miałam taki stres, że nie mogłam spać, serce waliło mi jak młot, wszystko mnie przerażało, nawet telefon jak zadzwonił. Dostałam ten lek od psychiatry i pamiętam, że pierwsze dni to była jazda bez trzymanki – czułam się jakbym była lekko na rauszu. I właśnie – ciśnienie mi leciało ostro w dół.

Mierzyłam sobie w domu, bo czułam jakby mi prąd z nóg uchodził – wynik? 92 na 58. Normalnie jakbym była po saunie i dwóch kieliszkach wina! Ale moja mama, która jest pielęgniarką, powiedziała, że to typowe na początku – organizm musi się przestawić. U mnie po tygodniu-dwóch się wszystko wyprostowało, a potem brałam lek już bez takich atrakcji.

Powiem Ci tylko jedno – nie panikuj, tylko uważaj. Nie wstawaj z łóżka z kopyta, wypij rano szklankę wody, jak trzeba – coś lekko słonego zjedz. A jak ciśnienie będzie dalej tak niskie i źle się poczujesz, to zadzwoń do lekarza – może zmniejszy dawkę albo coś podpowie. Nie jesteś sama – wiele z nas to przechodziło. :green_heart: