Tak, nie ma uniwersalnych przeciwwskazań do przyjmowania Vicebrol na noc, jednak decyzja o optymalnej porze dawkowania powinna być dostosowana do indywidualnych reakcji organizmu pacjenta i zaleceń lekarza.
Wieczorem często dopiero mam chwilę spokoju i wtedy przypominam sobie o lekach. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł, bo słyszałam od znajomej, że niektóre leki na krążenie w mózgu mogą trochę pobudzać i potem ciężko zasnąć. Z drugiej strony czytałam gdzieś, że ludzie biorą go normalnie wieczorem.
Czy ktoś z Was brał Vicebrol i przyjmował go na noc? Czy mieliście jakieś problemy ze snem albo wszystko było normalnie? Będę wdzięczna za każdą opinię, bo dopiero zaczynam ten lek i trochę się zastanawiam jak najlepiej go brać.
Ja Vicebrol brałam przez kilka miesięcy, też na zawroty głowy i takie uczucie jakby głowa była ciężka. U mnie zaczęło się to po dużym stresie w pracy i lekarz powiedział, że może to być związane z krążeniem mózgowym.
Na początku też miałam wątpliwości kiedy najlepiej brać tabletki. Ja brałam jedną rano po śniadaniu, a drugą wieczorem po kolacji. Czyli w sumie też wychodziło prawie na noc.
Powiem szczerze, że u mnie nie było żadnego problemu ze snem. Normalnie zasypiałam. Nawet miałam wrażenie, że jak trochę ustąpiły zawroty głowy to spało mi się lepiej, bo wcześniej często się budziłam w nocy z takim dziwnym uczuciem w głowie.
Ja akurat Vicebrolu nie brałam, ale mój tata go brał przez dłuższy czas, więc coś mogę powiedzieć z tego co widziałam. Tata miał problemy z zawrotami głowy i lekarz mówił, że to może być związane z krążeniem w mózgu.
Brał go dwa razy dziennie i jedną tabletkę brał właśnie wieczorem. Nigdy nie mówił, żeby miał przez to problemy ze snem. Wręcz przeciwnie, jak zawroty głowy trochę ustąpiły to był spokojniejszy i mniej się denerwował.
Pamiętam też, że lekarz mu tłumaczył, że Vicebrol działa bardziej na krążenie w mózgu, więc jego działanie jest raczej stopniowe i nie jest to taki lek który nagle mocno pobudza.