Opinie Vicebrol

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Vicebrol przy problemach z krążeniem mózgowym lub dolegliwościach takich jak zawroty głowy, szumy uszne czy problemy z pamięcią i koncentracją? Czy zauważyliście poprawę w funkcjonowaniu na co dzień, np. lepszą pamięć, mniejsze zawroty głowy albo ogólnie większą „jasność myślenia”? Jak szybko u Was pojawiły się pierwsze efekty po rozpoczęciu terapii Vicebrol i czy były one wyraźnie odczuwalne. Czy lek pomógł Wam w takich objawach jak problemy z równowagą, uczucie ciężkiej głowy, trudności z koncentracją albo pogorszenie słuchu związane z krążeniem? Interesują mnie również ewentualne skutki uboczne, które pojawiły się podczas stosowania tego leku. Czy ktoś z Was odczuwał takie objawy jak bóle głowy, spadki ciśnienia, przyspieszone bicie serca, bezsenność, senność lub dolegliwości żołądkowe? A może terapia przebiegała bez większych problemów i lek był dobrze tolerowany? Wasze doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które dopiero zaczynają leczenie Vicebrol albo zastanawiają się nad jego stosowaniem przy podobnych dolegliwościach związanych z krążeniem mózgowym.

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Czy ktoś z Was stosował Vicebrol i mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami? Szczególnie interesuje mnie jedna rzecz – czy u kogoś po tym leku nasiliły się szumy uszne?

Lek został mi przepisany przez neurologa. Głównym powodem były problemy z pamięcią i koncentracją, które od jakiegoś czasu zaczęły mi przeszkadzać w codziennym funkcjonowaniu, zwłaszcza w pracy. Lekarz powiedział, że Vicebrol może poprawić krążenie w mózgu, a dzięki temu czasem pomaga też w kwestii funkcji poznawczych.

Zastanawia mnie jednak jedna sprawa, bo od jakiegoś czasu mam też delikatny szum w uchu. Nie jest bardzo głośny, ale jest zauważalny szczególnie wieczorem, kiedy jest cisza. Trochę się obawiam, czy Vicebrol nie może go przypadkiem nasilić, albo czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia podczas stosowania tego leku.

Jeśli ktoś brał Vicebrol i może napisać, jak wyglądało to u niego – czy pomógł na koncentrację, czy były jakieś skutki uboczne, a zwłaszcza czy miało to jakiś wpływ na szumy uszne – będę bardzo wdzięczny za każdą opinię.

Brałam Vicebrol i u mnie sprawdził się naprawdę dobrze. Po pewnym czasie zauważyłam poprawę koncentracji, a dodatkowo szumy uszne nawet trochę się wyciszyły. Ogólnie mam bardzo pozytywne doświadczenie z tym lekiem.

@asik3010 jak u Ciebie było z pamięcią i koncentracją po tym leku? :thinking: Zauważyłaś jakąś wyraźną poprawę? I jeszcze jedno pytanie – jak długo brałaś Vicebrol, zanim pojawiły się pierwsze efekty?

Szczerze mówiąc nie zwracałam na to specjalnie uwagi, bo brałam Vicebrol głównie na szumy uszne i to na nich najbardziej się skupiałam. Mogę jednak powiedzieć, że ogólnie czułam się po nim bardzo dobrze i miałam dużo lepsze samopoczucie.

A te szumy ściszyły się na stałe, czy tylko w czasie, kiedy brałaś Vicebrol?

@Szymciu Niestety u mnie realna poprawa była tylko w czasie brania Vicebrolu. Po odstawieniu szumy wróciły. Teraz jestem w trakcie inhalacji AMSA i po trzech seriach mój szum spadł praktycznie do 1/10 wcześniejszego poziomu, ledwo go słyszę. Oczywiście to bardzo indywidualna sprawa – wygląda na to, że u mnie przyczyną była jednak jakaś niewykryta wcześniej choroba ucha środkowego.

U mnie Vicebrol niestety nie pomógł. To raczej lek na poprawę krążenia, więc pewnie działa tylko przy niektórych przyczynach szumów. Kiedyś brałem Histigen i raz zdarzyło się, że szum całkowicie ucichł… ale tylko na jakieś 30 sekund, potem niestety wrócił.