Jak długo można stosować Vicebrol?

Czas stosowania Vicebrol jest ustalany indywidualnie przez lekarza, w zależności od reakcji pacjenta na leczenie i celów terapeutycznych, co oznacza, że długość terapii może się różnić w zależności od konkretnych potrzeb i stanu zdrowia pacjenta. W przypadku leczenia zaburzeń krążenia mózgowego, otępienia naczyniopochodnego, czy szumów usznych o podłożu naczyniowym, leczenie może być krótkotrwałe lub rozciągać się na dłuższy okres, nawet na kilka miesięcy lub dłużej, w zależności od oceny lekarza prowadzącego i obserwowanej odpowiedzi na leczenie.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/vicebrol/jak-dlugo-mozna-stosowac-vicebrol/

Mam pytanie do osób, które brały Vicebrol. Lekarz przepisał mi go jakiś czas temu na zawroty głowy i problemy z koncentracją. Od kilku miesięcy mam takie dziwne uczucie jakby głowa była ciężka, czasami kręci mi się w głowie i trudno mi się skupić w pracy. Lekarz powiedział, że to może być związane z krążeniem w mózgu i dlatego dostałam właśnie ten lek.

Biorę Vicebrol dopiero od dwóch tygodni i szczerze mówiąc nie wiem jeszcze czy widzę jakąś dużą różnicę. Może trochę mniej kręci mi się w głowie, ale trudno powiedzieć czy to od leku czy po prostu tak wyszło.

Dlatego chciałam zapytać osoby, które brały Vicebrol – jak długo się go stosuje? Czy to jest lek na kilka tygodni czy raczej na kilka miesięcy? I po jakim czasie u Was pojawiła się jakaś poprawa? Trochę się zastanawiam czy powinnam uzbroić się w cierpliwość czy raczej szybko powinno być coś czuć.

Ja Vicebrol brałam mniej więcej trzy miesiące. U mnie zaczęło się od zawrotów głowy i takiego dziwnego uczucia jakby wszystko było trochę niestabilne. Najgorzej było jak długo siedziałam przy komputerze albo jak szybko wstawałam z łóżka. Na początku też byłam trochę zniecierpliwiona, bo po tygodniu czy dwóch właściwie nie widziałam dużej różnicy. Już myślałam, że lek nic nie daje. Ale neurolog powiedział mi wtedy, że Vicebrol działa raczej powoli, bo poprawia krążenie w mózgu i to nie jest coś co działa z dnia na dzień. I faktycznie gdzieś po miesiącu zaczęłam zauważać, że zawroty głowy pojawiają się rzadziej. Nie zniknęły całkowicie, ale było dużo lepiej. Do tego miałam wrażenie, że łatwiej mi się skupić w pracy.

Lekarz mówił mi wtedy, że takie leki często bierze się kilka miesięcy, żeby zobaczyć pełny efekt.