Czy Wellbutrin pomaga na ADHD?

Hej, piszę, bo może komuś pomoże to, co mi się przydarzyło. Od lat miałem różne przejścia z lekami – byłem na SSRI, potem przez jakiś czas Lamictal i Depakine. I powiem szczerze – SSRI niby pomogły, ale zostawiły mi w głowie taki emocjonalny szlam. Niby depresji nie było, ale też jakby… mnie nie było. Do tego problemy w łóżku, które ciągnęły się od tamtej terapii. Nawet jak odstawiłem, to ciało dalej nie chciało współpracować.

Od jakiegoś czasu jestem na Wellbutrin XR (150 mg) – zamiast Depakine. I to był przełom. Już po kilku dniach zauważyłem, że rano wstaję szybciej, bez tego otępienia. Myśli w głowie są bardziej spójne, nie takie rozlazłe jak wcześniej. Serio, dawno nie czułem takiej klarowności umysłu.

Ale największy hit? Moja dziewczyna po dwóch tygodniach patrzy na mnie i mówi: "Ty się zmieniłeś, jakbyś w końcu był dorosły, jak facet, a nie taki chłopiec pogubiony.” I powiem Wam – coś w tym jest. Czuję się bardziej obecny, bardziej sobą, mam skupienie, ciągłość w myśleniu, jakiego nie miałem od lat. I… tak, problemy seksualne zniknęły. Jakby coś się odblokowało.