Concor Cor to lek zawierający substancję czynną bisoprolol, która jest lekiem z grupy beta-blokerów. Bisoprolol jest znanym beta-blokerem o długotrwałym działaniu, co oznacza, że jego efekty mogą utrzymywać się przez dłuższy okres czasu.
Hej wszystkim, mam pytanie, bo trochę już zgłupiałam. Czy wieczorem można brać Concor Cor? Lekarz mi kiedyś mówił, żeby brać rano, ale znajoma twierdzi, że bierze wieczorami i czuje się dużo lepiej. U mnie rano jest wiecznie latanie, praca, dzieci, ogarnianie i często zapominam o tej tabletce. Wieczorem mam święty spokój i łatwiej by było, ale boję się, czy tak można. Jak to jest u Was?
Ja biorę Concor Cor wieczorem od dawna i jest ok. Rano ciągle zapominałam, a wieczorem mam swój rytuał przed snem i wtedy łykam tabletki. Ciśnienie i tętno mam stabilne, nic mi się złego nie dzieje.
Też przerzuciłam się na wieczór, bo rano chaos i zero pamięci do leków. Po wieczornej dawce serce mam spokojniejsze, lepiej śpię, nie mam żadnych dziwnych objawów. Najważniejsze, żeby brać o stałej porze i obserwować, jak się czujesz.