Czy wieczorem można brać Concor Cor?

Concor Cor to lek zawierający substancję czynną bisoprolol, która jest lekiem z grupy beta-blokerów. Bisoprolol jest znanym beta-blokerem o długotrwałym działaniu, co oznacza, że jego efekty mogą utrzymywać się przez dłuższy okres czasu.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/concor-cor/jak-dlugo-dziala-tabletka-concor-cor

Hej wszystkim, mam pytanie, bo trochę już zgłupiałam. Czy wieczorem można brać Concor Cor? Lekarz mi kiedyś mówił, żeby brać rano, ale znajoma twierdzi, że bierze wieczorami i czuje się dużo lepiej. U mnie rano jest wiecznie latanie, praca, dzieci, ogarnianie i często zapominam o tej tabletce. Wieczorem mam święty spokój i łatwiej by było, ale boję się, czy tak można. Jak to jest u Was?

Ja biorę Concor Cor wieczorem od dawna i jest ok. Rano ciągle zapominałam, a wieczorem mam swój rytuał przed snem i wtedy łykam tabletki. Ciśnienie i tętno mam stabilne, nic mi się złego nie dzieje.

Też przerzuciłam się na wieczór, bo rano chaos i zero pamięci do leków. Po wieczornej dawce serce mam spokojniejsze, lepiej śpię, nie mam żadnych dziwnych objawów. Najważniejsze, żeby brać o stałej porze i obserwować, jak się czujesz.