Tak, Xefo Rapid jest skuteczny w łagodzeniu bólu kręgosłupa.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/xefo-rapid/czy-xefo-rapid-pomaga-na-bol-kregoslupa
Tak, Xefo Rapid jest skuteczny w łagodzeniu bólu kręgosłupa.
Od jakiegoś czasu męczy mnie ból kręgosłupa, zwłaszcza w odcinku lędźwiowym. Najgorzej rano – wstaję i czuję się jak babcia po siedemdziesiątce. Lekarz przepisał mi Xefo Rapid, ale zanim zacznę łykać, to chciałam zapytać – czy to w ogóle pomaga? Bo nie ukrywam, że już brałam różne rzeczy i raz działało, raz nie. Jakie macie doświadczenia? Po jakim czasie czuć ulgę? No i czy pomaga na dłużej, czy tylko „zatyka” na chwilę? Będę wdzięczna za każde info!
Kręgosłup mnie bolał tak, że myślałam, że mnie wyniosą z chałupy nogami do przodu. Najgorzej po nocy – rano człowiek się budzi i zanim wstanie z łóżka, to 15 minut schodzi, bo wszystko sztywne jak kij od miotły. Do lekarza poszłam, bo już nie dawałam rady, a ten od razu – „tu ma pani Xefo Rapid, proszę brać”.
No i wzięłam. I co? Pomaga, ale nie robi cudów. Ból się zmniejsza, ale jak coś jest poważnie narąbane w kręgosłupie, to same tabletki nie załatwią sprawy. Po pierwszej tabletce poczułam lekką ulgę, po kilku dniach było lepiej, ale jak tylko odstawiłam, to wróciło jak bumerang.
Mój sąsiad (taki chłop z budowy, co na plecach całe życie nosił) też to brał i mówił, że super, ale tylko jak bierze regularnie. Jak przestaje, to ból wraca, więc teraz „profilaktycznie” łyka, żeby jakoś funkcjonować.
Moja rada? Jak ci naprawdę daje w kość, to bierz, ale nie licz, że samo się naprawi. Mnie pomogło na tyle, że mogłam w miarę normalnie funkcjonować, ale zaczęłam do tego jakieś rozciąganie, ciepłe okłady i MASAŻE. Oj, masaże to złoto, jak masz kogoś, kto dobrze wymasuje, to po kilku razach można zapomnieć o tabletkach.