Opinie Xefo Rapid

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Xefo Rapid w leczeniu bólu i stanów zapalnych? Czy zauważyliście skuteczne działanie przeciwbólowe oraz jak długo trwała ulga po jego przyjęciu? Jakie skutki uboczne wystąpiły podczas terapii, takie jak dolegliwości żołądkowo-jelitowe, zawroty głowy czy inne? Wasze opinie mogą być niezwykle pomocne dla osób rozważających stosowanie tego leku lub poszukujących skutecznych metod łagodzenia bólu.

Stosowałem Xefo Rapid 8 mg przez kilka dni na silny ból pleców spowodowany przeciążeniem. Działa naprawdę szybko – już po około 30-40 minutach czułem wyraźną ulgę. W porównaniu do innych NLPZ, które brałem wcześniej (np. ibuprofenu czy diklofenaku), mam wrażenie, że Xefo jest skuteczniejszy przy bólu o większym nasileniu.

Niestety, po kilku dniach stosowania zaczęły się pojawiać problemy żołądkowe – lekkie pieczenie i uczucie dyskomfortu, mimo że starałem się brać tabletki po jedzeniu. Po konsultacji z lekarzem dostałem osłonowy lek na żołądek, co pomogło.