Efekty Verrucutan

Pierwsze zmiany w wyglądzie brodawki pojawiają się zazwyczaj w ciągu kilku dni, ale całkowite wyleczenie najczęściej wymaga kilku tygodni systematycznego stosowania.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/verrucutan/jak-szybko-efekty-po-verrucutan/

Powiedzcie mi proszę, jak szybko widać efekty po Verrucutan? Smaruję nim kurzajkę na palcu u ręki już piąty dzień i niby coś się dzieje – zrobiła się taka biała, trochę jakby zmiękła, czasem lekko piecze po posmarowaniu. Ale nie wiem, czy to normalne i czy to w ogóle działa, czy ja coś robię źle. Ta kurzajka siedzi ze mną już kilka miesięcy, próbowałam wcześniej plastrów z apteki, ale zero efektu. Teraz się zawzięłam, bo zaczęła mi przeszkadzać nawet estetycznie – głupio podać komuś rękę.

U mnie pierwsze efekty były po około tygodniu, ale na całkowite pozbycie się kurzajki czekałam prawie miesiąc. Też na początku myślałam, że nic się nie dzieje, bo tylko bielała i robiła się taka „rozmoknięta”. Później zaczęła się jakby kruszyć i po 2–3 tygodniach kawałek po kawałku schodziła.

Miałam na stopie, więc wiadomo – grubsza skóra i wszystko dłużej trwa. Wieczorem moczyłam stopę w ciepłej wodzie, delikatnie ścierałam pumeksem i dopiero wtedy nakładałam lek. I wtedy mam wrażenie, że szybciej poszło.

Najważniejsze to cierpliwość. To nie znika w 3 dni. Ja już byłam zła, że znowu kasa w błoto, a tu nagle któregoś dnia patrzę – a tam prawie nic nie zostało. Więc daj temu trochę czasu :slightly_smiling_face:

Powiem Ci tak – u mnie było różnie. Jedna mała kurzajka zniknęła po 2 tygodniach i byłam w szoku, że tak szybko. Ale druga, większa na palcu, męczyła mnie chyba z 6 tygodni.

Na początku też było tylko pieczenie i biała plama. Myślałam, że sobie skórę spalę, a nie kurzajkę :sweat_smile: Ale to podobno normalne, że robi się taka martwa warstwa. Potem zaczęło to schodzić warstwami.

Moja kuzynka też używała Verrucutanu i mówiła, że u niej nic nie było widać przez pierwsze 10 dni, a potem nagle w tydzień zeszło prawie wszystko. Więc to chyba zależy od organizmu i miejsca.

Także spokojnie – kilka dni to za mało, żeby ocenić efekt. Jak po 4–6 tygodniach nic się nie zmieni, to wtedy bym się zastanawiała nad czymś innym. Ale teraz to jeszcze początek drogi :wink: