Flucofast przed czy po jedzeniu?

Flucofast można przyjmować przed lub po jedzeniu, ponieważ pokarm nie wpływa na jego skuteczność ani wchłanianie.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/flucofast/flucofast-przed-czy-po-jedzeniu

Dziewczyny, jak bierzecie Flucofast? Rano, wieczorem, przed jedzeniem, po? W ulotce niby piszą, że nie ma znaczenia, ale ja mam dość wrażliwy żołądek i nie wiem, czy lepiej nie łyknąć po posiłku. Do tego biorę jeszcze probiotyki, więc już sama nie wiem, jak to wszystko sensownie rozłożyć. Jakie macie doświadczenia? Czy ktoś miał jakieś problemy żołądkowe po Flucofaście? Dajcie znać!

@Bunia a ci powiem tak: ja to biorę, jak mi pasuje :joy: Kiedyś brałam zawsze rano, ale raz mi się zrobiło niedobrze i stwierdziłam, że może jednak po jedzeniu będzie lepiej. No i rzeczywiście – jak brałam po śniadaniu, to nie było żadnego problemu, żadnego ssania w żołądku ani zgagi.

Ale! Moja siostra też brała Flucofast i ona akurat wolała na czczo, bo twierdziła, że wtedy szybciej działa. Więc widzisz, każdemu inaczej! W ulotce faktycznie piszą, że można brać, jak się chce, ale ja już się nauczyłam, że jeśli masz wrażliwy żołądek, to po jedzeniu będzie bezpieczniejsze.

A co do probiotyków, to ja rozkładałam to tak: Flucofast po śniadaniu, probiotyk wieczorem, żeby nie wszystko naraz. Podobno nie powinno się mieszać jednego z drugim, ale kto by tam nadążył za tymi wszystkimi zasadami W każdym razie – jeśli masz delikatny żołądek, spróbuj brać po posiłku i zobacz, jak się czujesz. A jeśli nic Ci nie jest, to można i na czczo. Trzymam kciuki, żeby poszło bez sensacji!