Erdomed powinien być stosowany dwa razy dziennie, z zaleceniem przyjmowania dawek rano i wczesnym wieczorem, aby uniknąć przyjmowania leku bezpośrednio przed snem.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/erdomed/ile-brac-erdomed-przed-snem
Erdomed powinien być stosowany dwa razy dziennie, z zaleceniem przyjmowania dawek rano i wczesnym wieczorem, aby uniknąć przyjmowania leku bezpośrednio przed snem.
Dostałam od lekarza dla siebie Erdomed, bo od tygodnia kaszlę jak stary palacz, a śluz mi zalega, że aż mnie dusi. Wzięłam w dzień, ale zastanawiam się, czy mogę go wziąć przed snem? A jeśli tak, to ile? Bo nie chcę się w nocy obudzić i dławić wydzieliną jak w horrorze…
Ktoś brał na noc i może powiedzieć, czy to dobry pomysł? Nie chcę zasnąć i potem się zrywać z atakiem kaszlu…
Jak u mnie w domu ktoś zaczyna kaszleć, to ja już z zamkniętymi oczami sięgam po syropy i leki, bo inaczej to człowiek by zwariował. A Erdomed? Oj, z nim to trzeba ostrożnie przed snem!
Miałam taki numer z mężem – złapał jakąś infekcję, kaszel okropny, lekarz przepisał Erdomed. No to chłop wziął normalnie w dzień, było OK. Ale wieczorem, przed snem, też łyknął, bo „a wezmę, szybciej mnie postawi na nogi”. I co? O drugiej w nocy słyszę jakieś sapanie i charczenie. On się obudził, bo mu śluz zaczął schodzić i nie mógł spać, bo cały czas kaszlał i odkrztuszał. Ja już myślałam, że się udusi, a on po prostu miał takie oczyszczanie płuc, że nie było mowy o spaniu.
Od tamtej pory ja już wiem – Erdomed to najlepiej brać najpóźniej wczesnym wieczorem, a nie zaraz przed snem. Bo jak zacznie działać i rozrzedzać wydzielinę, to człowiek nie prześpi nocy, tylko będzie kaszlał i pluł. U mnie sprawdza się tak 17-18, góra 19, żeby organizm zdążył wszystko odkrztusić przed snem.
Tak że jak nie chcesz nocnych atrakcji, to lepiej bierz wcześniej! Trzymaj się, zdrowiej i nie daj się kaszlowi!