Ile godzin działa Miansec?

Nie jestem lekarzem, ale brałem Miansec przez ponad rok, więc mogę coś powiedzieć z własnego doświadczenia. Generalnie działa długo – całą dobę spokojnie. To nie jest taki lek, co działa jak paracetamol i mija po kilku godzinach. Jak go weźmiesz wieczorem, to jeszcze rano można czuć, że organizm jest na „trybie uspokojenia”.

U mnie to było fajne, bo wcześniej miałem napady lęku z rana – budziłem się i od razu adrenalina, jakby coś się paliło. Po Miansecu tego nie było. Spałem dobrze, a rano byłem spokojniejszy, choć przyznam – przez pierwsze dni chodziłem jak śnięta ryba, kawa mi nie pomagała, ciężko było ogarnąć dzieci do szkoły :sweat_smile:

Ale później się organizm ogarnął. Spałem nadal dobrze, ale rano już funkcjonowałem normalnie. Zresztą – lekarz mi mówił, że lek działa 24–30 godzin, więc nie ma sensu brać go rano ani w dzień, bo zamuli. Wieczorem jest idealny.

Także moim zdaniem – jeśli jesteś trochę przymulona rano, to normalne na początku. Daj sobie tydzień, dwa. U mnie potem przeszło, a zyskałem spokój i sen. A to było warte każdej zamulonej porannej godziny. Trzymaj się!