Ile razy dziennie można brać Polvertic?

Polvertic zazwyczaj przyjmuje się trzy razy dziennie. Dawkowanie może się różnić w zależności od indywidualnych potrzeb pacjenta i zaleceń lekarskich. Dawka początkowa to zwykle 1 do 2 tabletki 8 mg lub 0,5 do 1 tabletki 16 mg trzy razy na dobę. Po osiągnięciu efektu terapeutycznego i ocenie tolerancji pacjenta, dawka może być dostosowana.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/polvertic/ile-razy-dziennie-mozna-brac-polvertic/

U mnie lekarz zapisał Polvertic 24 mg 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Na początku też się zastanawiałam, czy to nie za mało, bo wydawało mi się, że przy zawrotach głowy powinno się brać częściej, ale z tego co potem czytałam i co ludzie piszą, bardzo często właśnie 24 mg bierze się 2 razy na dobę. Widziałam też sporo wypowiedzi osób, które miały 16 mg 3 razy dziennie, więc wychodzi na to, że dużo zależy po prostu od mocy tabletki i rozpisanej dawki dobowej. Na forach przewija się i schemat 24 mg 2 razy dziennie, i 16 mg 3 razy dziennie.

Z tego co widzę po doświadczeniach ludzi, najczęściej Polvertic bierze się 2 albo 3 razy dziennie. Jak ktoś ma 24 mg, to często wychodzi rano i wieczorem, a jak ma 16 mg, to często jest 3 razy dziennie. Czytałam nawet wypowiedź osoby, która brała 24 mg co 8 godzin, czyli 3 razy dziennie, więc czasem lekarze ustawiają też taki schemat, zwłaszcza jak objawy są bardziej uciążliwe.