Ile Sildenafilu na pierwszy raz?

Zalecana dawka początkowa sildenafilu wynosi 50 mg, przyjmowane około godzinę przed planowaną aktywnością seksualną.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/sildenafil/ile-sildenafilu-na-pierwszy-raz

Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące sildenafilu. Zastanawiam się, ile wziąć na pierwszy raz? Mam 38 lat, zdrowie raczej w porządku, ale ostatnio stres i tempo życia dały się we znaki. Boję się, że wezmę za dużo i źle się poczuję, albo za mało i nie zadziała… Jak to wyglądało u Was za pierwszym razem? Jakieś wskazówki? Będę wdzięczny za każde podpowiedzi, bo trochę się stresuję, a chciałbym, żeby wszystko wyszło dobrze.

Pamiętam, jak pierwszy raz sięgałem po sildenafil – miałem wtedy 42 lata, a mój związek był w takim momencie, że naprawdę chciałem, żeby wszystko poszło idealnie. Ostatnie, czego mi wtedy brakowało, to kolejna wpadka w sypialni, bo głowa robiła swoje i sytuacja była napięta.

Wziąłem 50 mg, bo stwierdziłem, że to “bezpieczny środek”. Trochę się bałem, nie powiem – głównie dlatego, że naczytałem się różnych rzeczy w internecie. Jak tylko połknąłem tabletkę, zacząłem się zastanawiać, czy coś czuję. I to było najgorsze – czekałem jak na wybuch wulkanu. Ale… nic się nie działo od razu. Spokojnie usiadłem, obejrzałem kawałek jakiegoś serialu, a po jakichś 40 minutach zaczęło się dziać. I powiem Ci jedno – to było inne uczucie niż się spodziewałem. Nie było jakiejś nagłej eksplozji, tylko po prostu byłem gotowy. Jakby moja głowa w końcu dała spokój i ciało zaczęło działać normalnie.

Co do dawki – na pierwszy raz 50 mg to moim zdaniem dobry wybór. Jak będzie za mocno, zawsze możesz następnym razem spróbować połowy. Ważne jest to, żeby podejść do tego na luzie. Serio, kiedy ja pierwszy raz wziąłem, byłem tak zestresowany, że cała magia mogła pójść na marne. Ale, na szczęście, wszystko zagrało.

PS. U mnie lek działał jakieś 3–4 godziny, więc mieliśmy dużo czasu. Na pewno nie przesadzaj z dawką, bo tu nie chodzi o wyścig, tylko o to, żebyś dobrze się czuł i odzyskał pewność siebie. Trzymam za Ciebie kciuki, bo wiem, jak to jest!