Jak długo działa jedna tabletka Pramolan?

Czas działania jednej tabletki Pramolanu (opipramol) zależy od dawki, indywidualnej odpowiedzi pacjenta na lek oraz rodzaju tabletki. Pramolan występuje w postaci tabletek o różnych dawkach (np. 50 mg, 100 mg), a czas działania każdej dawki może się różnić.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/pramolan/jak-dlugo-dziala-jedna-tabletka-pramolanu

Łykam tego Pramolanu już od jakiegoś czasu i zastanawiam się, ile tak naprawdę trzyma jedna tabletka? Bo biorę to na te moje jazdy z lękami i chciałbym wiedzieć, kiedy mogę się spodziewać, że zacznie działać i jak długo to potrwa. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym dziadostwem?

Też miałam przygodę z Pramolanem. U mnie to było tak, że po zażyciu czułam, że zaczyna działać po jakiejś godzinie. Czułam się wtedy trochę bardziej wyluzowana, jakby ktoś zdjął mi kamień z serca. Ten stan utrzymywał się przez kilka godzin, może z 8, czasem 10, zależy od dnia. Pamiętam, że raz wzięłam tabletkę przed spotkaniem z teściową – kobieta potrafi człowieka zestresować jak mało kto – i jakoś przetrwałam bez większych nerwów. Ale wiadomo, każdy organizm jest inny, więc może u Ciebie być trochę inaczej. Trzymaj się i oby Ci pomogło!