Po jakim czasie zaczyna działać Pramolan?

Jeśli Pramolan jest podawany doustnie, zwykle zaczyna działać po około 30-60 minutach od zażycia. Efekt terapeutyczny osiąga maksymalną wartość po około 2-4 godzinach i utrzymuje się przez około 8-12 godzin.

Ten temat jest powiązany ze źródłową dyskusją: https://medyk.online/lek/pramolan/po-jakim-czasie-zaczyna-dzialac-pramolan

Od dwóch tygodni biorę Pramolan na moje lęki i bezsenność. Wiem, że pełne działanie leku może pojawić się po kilku tygodniach, ale zastanawiam się, jakie były Wasze doświadczenia. Po jakim czasie zauważyliście pierwsze efekty? Czy były jakieś zmiany w samopoczuciu już na początku? Czuję się trochę zniecierpliwiona i chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać.

Rozumiem Twoje zniecierpliwienie – sama przez to przechodziłam. Kiedy zaczęłam brać Pramolan, byłam pełna nadziei, ale też niepewności. Pierwsze subtelne zmiany zauważyłam po około dwóch tygodniach – zaczęłam spać trochę lepiej, a lęki nie były już tak przytłaczające. Jednak pełną poprawę odczułam dopiero po miesiącu regularnego stosowania. Każdy organizm reaguje inaczej, więc warto dać sobie czas i obserwować, jak się czujesz. Pamiętaj, że cierpliwość jest kluczem w procesie leczenia.