Jak szybko działa Egzysta?

Biorę Egzystę od wielu miesięcy z powodu choroby afektywnej dwubiegunowej i lęku uogólnionego. Jestem naprawdę zadowolona z efektów. Poziom lęku znacząco się u mnie zmniejszył – zdarzają się dni, kiedy w ogóle go nie odczuwam, a w pozostałe dni jest o wiele mniejszy niż kiedyś.

Przyjmuję stosunkowo niewielką dawkę – 75 mg dwa razy dziennie. Mam zgodę lekarza na zwiększenie dawki dwukrotnie, ale na razie radzę sobie dobrze przy obecnym dawkowaniu. Zwiększam dawkę jedynie doraźnie, w wyjątkowo stresujących sytuacjach. Mam jednak świadomość, że z czasem organizm może się przyzwyczaić do tej dawki i konieczne będzie jej zwiększenie.

Z mojego doświadczenia wynika, że warto spróbować Egzysty. U mnie lek zaczyna działać odprężająco mniej więcej po dwóch godzinach od zażycia. W najbliższym czasie nie planuję z niego rezygnować, bo efekty są naprawdę odczuwalne.

Jeśli chodzi o skutki uboczne, słyszałam, że Egzysta może powodować przyrost masy ciała, ale u mnie nic takiego się nie wydarzyło. Wręcz przeciwnie – odkąd biorę ten lek, sporo schudłam. Dla mnie Egzysta okazała się bardzo pomocna i na pewno warto dać jej szansę.