Jak szybko działa Faxolet? Kiedy poprawa?

Poprawa po Faxolet ER najczęściej zaczyna być odczuwalna po 1–2 tygodniach, natomiast pełny efekt terapeutyczny rozwija się zazwyczaj po 4–6 tygodniach systematycznego przyjmowania leku.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/faxolet-er/kiedy-poprawa-po-stosowaniu-faxolet/

Biorę Faxolet ER od kilkunastu dni i na razie mam wrażenie, że bardziej czuję skutki uboczne niż jakąkolwiek poprawę. Jak szybko działa Faxolet? Kiedy u Was pojawiła się poprawa? Czy to normalne, że na początku nic się nie zmienia, a człowiek tylko czeka i analizuje każdy dzień?

U mnie poprawa przyszła bardzo powoli, praktycznie niezauważalnie. Przez pierwsze dwa tygodnie myślałam, że to w ogóle nie działa, bo nastrój dalej był słaby, a do tego dochodziły zawroty głowy i brak apetytu. Dopiero po około trzech tygodniach zauważyłam, że jest mi jakby trochę lżej, mniej płaczu bez powodu i łatwiej wstaję rano. Pełną poprawę poczułam dopiero po miesiącu, ale wtedy już widziałam dużą różnicę. Najgorsze jest to czekanie na początku.

Ja z kolei długo nie widziałam poprawy i byłam już bliska rezygnacji. Pierwsze efekty poczułam dopiero po czterech tygodniach, wcześniej to była sinusoida – raz ok, raz totalna załamka. Koleżanka, która brała Faxolet wcześniej, mówiła mi, że u niej było identycznie i że to normalne przy tych lekach. U mnie poprawa przyszła spokojnie, bez fajerwerków, po prostu pewnego dnia zorientowałam się, że mniej się wszystkim przejmuję i łatwiej mi funkcjonować. Także u mnie to było bardziej „po cichu” niż nagle.