Padolten wykazuje działanie przeciwbólowe po około 1 godzinie od podania doustnego.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/padolten/jak-szybko-dziala-padolten
Padolten wykazuje działanie przeciwbólowe po około 1 godzinie od podania doustnego.
Mam silne bóle pleców, które utrudniają mi normalne funkcjonowanie, szczególnie w pracy i podczas opieki nad dziećmi. Lekarz przepisał mi Padolten, ale zapomniałam zapytać, jak szybko mogę spodziewać się ulgi. Czy ktoś ma doświadczenie z tym lekiem? Czy od razu działa, czy muszę czekać dłużej? Byłabym wdzięczna za każdą informację!
@AdaMarzycielka Też miałam podobny problem i stosowałam Padolten przez kilka miesięcy, więc chętnie podzielę się swoim doświadczeniem. Na początku może Cię trochę zaskoczyć, że efekt przeciwbólowy nie jest natychmiastowy, ale już po około godzinie powinnaś poczuć wyraźną ulgę. U mnie było to szczególnie ważne, bo miałam bóle przewlekłe związane z przepukliną międzykręgową. Pamiętam, że kiedy pierwszy raz zażyłam Padolten, martwiłam się, czy na pewno zadziała, bo inne leki nie dawały rady.
Co do efektów – bardzo podobało mi się to, że Padolten działa dość łagodnie, ale skutecznie. Nie czułam od razu „wyłączenia bólu”, jak po niektórych silniejszych środkach, tylko takie stopniowe zmniejszanie dyskomfortu. Dzięki temu mogłam normalnie funkcjonować, a jednocześnie nie czułam się „otumaniona”.
Ciekawostka, o której warto wiedzieć: jeśli zażywasz Padolten po posiłku, może zadziałać nieco wolniej, bo żołądek będzie dłużej wchłaniał składniki aktywne. Z kolei na czczo działa szybciej, ale ja bym tego unikała, bo można się nabawić problemów żołądkowych, zwłaszcza jeśli bierzesz go regularnie.