Kiedy brać DicloDuo Combi?

Zalecenia dotyczące przyjmowania DicloDuo Combi mogą różnić się w zależności od indywidualnych potrzeb pacjenta i jego stanu zdrowia, dlatego też kwestię dawkowania i czasu przyjmowania leku najlepiej skonsultować z lekarzem.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/dicloduo-combi/kiedy-brac-dicloduo-combi/

Dostałam DicloDuo Combi na bóle kręgosłupa i stawów i nie wiem czy lepiej brać rano czy wieczorem. Jedni mówią, że rano przy śniadaniu, inni że lepiej wieczorem, bo wtedy ból najbardziej daje znać. Jak to u Was wyglądało?

U mnie to wyglądało tak, że brałam rano przy śniadaniu i było ok. Też się zastanawiałam na początku, bo wcześniej po innych lekach żołądek mnie bolał, a tu jednak jest ten dodatek „na żołądek”. Rano było mi najłatwiej pamiętać, bo kawka, kanapka i tabletka – wszystko razem. Działało przez cały dzień, ból pleców dużo mniejszy, a żołądek spokojny. Wieczorem raz spróbowałam, ale jakoś miałam wrażenie, że gorzej mi się spało. Moja sąsiadka też brała i mówiła to samo – rano lepiej, bo potem nie myślisz cały dzień, że musisz pamiętać o tabletce.

Ja z kolei biorę wieczorem, bo u mnie bóle są najgorsze właśnie po całym dniu. Praca, dom, zakupy, wszystko się zbiera i wieczorem ledwo chodzę. Jak brałam rano, to niby pomagało, ale na noc jakby słabło. Teraz łykam po kolacji i jest mi po prostu lżej, mogę normalnie usiąść, obejrzeć serial i zasnąć bez kręcenia się z bólu. W rodzinie też już kilka osób to brało i każdy trochę inaczej – jeden rano, drugi wieczorem. Wydaje mi się, że najważniejsze to brać codziennie o tej samej porze i z jedzeniem, a reszta to już kwestia organizmu.