Kiedy brać furagine?

Furaginę, podobnie jak wiele innych antybiotyków, powinno się przyjmować zgodnie z zaleceniami lekarza, aby zapewnić najskuteczniejsze działanie. Często zaleca się przyjmowanie leku w regularnych odstępach czasu, aby utrzymać stałe stężenie leku we krwi.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/furaginum/kiedy-brac-furagine/

Hej dziewczyny, mam pytanie, bo już sama zgłupiałam. Czy Furaginę można brać na czczo? Wzięłam dziś rano przed śniadaniem i zaczęło mi tak dziwnie „ssać” w żołądku, niby nie boli, ale takie nieprzyjemne uczucie. Czy to normalne? Jak wy bierzecie?

Ja brałam na czczo i na pełny żołądek, zależy jak leciało, bo wiadomo – dzieci, praca, człowiek półprzytomny rano. I ogólnie da się brać na czczo, nic się wielkiego nie stanie, tylko u mnie też było takie wkurzające ssanie w brzuchu, jakbym zapomniała zjeść kolacji. Ja to nawet raz myślałam, że to głód, to poleciałam robić jajecznicę, a potem się zorientowałam, że to po tej Furaginie. Moja koleżanka z pracy brała zawsze po śniadaniu, bo mówiła, że jej mdli, jak łyknie wcześniej. A z kolei moja teściowa (ona to wszystkie leki już chyba przerobiła) łykała zawsze na czczo, bo mówiła, że „tak lepiej się wchłania”, choć ja nie wiem, czy to jej teorie, czy fakty.

No słuchaj, ja raz wzięłam na czczo i myślałam, że mi żołądek z pleców wyjdzie. Tak mnie żarło od środka, takie uczucie jak po kawie na pusty żołądek, tylko gorsze. A ja głupia wtedy jechałam autobusem do roboty, tłok, gorąco, facet obok śmierdział jak cebula z kebaba, a mnie mdliło tak, że myślałam, że wysiądę dwa przystanki wcześniej i będę w krzakach jęczeć.

Potem moja sąsiadka mi mówi: „Dziunia, no co ty, bierz to po śniadaniu, bo szkoda zdrowia, jak cię tak ciśnie”. Ona to bierze zawsze po kanapce z serem i mówi, że zero problemów. A ja, jak ta matołka, się męczyłam tydzień i dopiero później poszłam po rozum do głowy.

Można niby brać na czczo, ale po co się męczyć? Zjedz coś małego i weź, bo jak nie, to jeszcze pomyślisz, że masz wrzody albo inne cuda.