Furagina zwykle zaczyna działać po kilku godzinach, a wyraźniejsza poprawa pojawia się najczęściej po 24–48 godzinach regularnego stosowania.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/furaginum/po-jakim-czasie-zaczyna-dzialac-furaginum/
Furagina zwykle zaczyna działać po kilku godzinach, a wyraźniejsza poprawa pojawia się najczęściej po 24–48 godzinach regularnego stosowania.
Hej dziewczyny, zaczęłam brać Furaginum na zapalenie pęcherza i już mnie trafia, bo mam wrażenie, że nic się nie zmienia. Wzięłam pierwsze tabletki wczoraj wieczorem, dziś rano dalej piecze jak ogień i latam do wc jakbym miała wiadro zamiast pęcherza. Po jakim czasie u Was Furaginum zaczęło działać? To powinno być szybciej, czy ja jestem niecierpliwa?
U mnie Furaginum zaczyna działać po kilku godzinach, ale jest to takie lekkie „ojej, jakby trochę mniej piekło”, a nie pełna ulga. Prawdziwa poprawa przychodzi następnego dnia. Wieczorem biorę pierwsze tabletki, noc jeszcze jest paskudna, a rano wstaję i czuję, że już nie mam takiego ciśnienia jak przed chwilą.
Raz miałam takie mocne zapalenie, że dopiero po 1,5 dnia poczułam, że pęcherz odpuścił. Myślałam już, że lek nie działa, ale znajoma z apteki powiedziała mi, że to normalne – furagina musi się „nazbierać” w moczu, żeby robić robotę. Tak że naprawdę daj jej te 24 godziny. Jeśli jest chociaż minimalna poprawa, to znaczy, że idzie w dobrym kierunku.
U mnie Furaginum zawsze zaczyna działać dopiero po kilku godzinach, ale tak, żeby było naprawdę wyraźnie lepiej – to dopiero po jednym dniu. Ja zwykle biorę pierwszą dawkę wieczorem i całą noc mam wrażenie, że nic się nie zmienia, dalej latam, dalej piecze. Dopiero kolejnego dnia, po 3–4 dawkach, czuję, że to parcie nie jest już takie desperackie i mogę normalnie usiąść bez podkurczania nóg.
Moja siostra ma identycznie – po kilku godzinach trochę ulgi, ale największa różnica dopiero po 24–48 godzinach. Mówi, że furagina to nie ibuprofen, żeby działała od razu, tylko musi się skumulować w drogach moczowych.
Tak że nie panikuj – większość ludzi nie czuje poprawy po pierwszej tabletce. Daj jej czas, a jeśli po dwóch dniach nic się nie zmieni, dopiero wtedy jest sens szukać czegoś mocniejszego.