Kiedy Izotek nie działa?

Izotek może nie działać u niektórych osób ze względu na indywidualne cechy organizmu lub złe stosowanie leku, takie jak brak przestrzegania zaleceń dotyczących dawkowania lub spożywania.

Ten temat jest powiązany ze źródłową dyskusją: https://medyk.online/lek/izotekk/kiedy-izotek-nie-dziala

Cześć wszystkim! Jestem na Izoteku od 4 miesięcy i nie widzę żadnej poprawy. Liczyłam, że do tego czasu moja skóra będzie już wyglądać lepiej, a mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Mam pełno nowych zmian, skóra się łuszczy, a do tego czuję się zmęczona tą całą kuracją. Czy ktoś z Was też tak miał? Co robić, jeśli Izotek nie działa? Czy warto kontynuować leczenie, czy lepiej przerwać? Podzielcie się swoimi doświadczeniami, bo nie wiem, co dalej. :slightly_frowning_face:

@Skyler U mnie efekty przyszły dopiero pod koniec 5. miesiąca, więc może jeszcze musisz dać sobie czas. Izotek działa różnie na każdego – niektórzy widzą poprawę szybciej, inni później. Dermatolog tłumaczył mi, że czasami w trakcie kuracji skóra „wyrzuca” wszystko na zewnątrz, zanim zacznie się regenerować, więc może to po prostu trudniejszy etap.

Warto pogadać z lekarzem – u mnie zmieniono dawkę, bo poprzednia była za niska. Lekarz powiedział też, że jeśli skóra nie reaguje na Izotek, są inne opcje, jak antybiotyki albo zabiegi dermatologiczne.

No i pamiętaj o pielęgnacji! Nawilżanie skóry to podstawa, bo sucha skóra tylko pogarsza sprawę. Znam też osoby, które musiały przerwać leczenie, bo wyniki krwi były złe, ale wtedy wracały do niego później i efekty były super.