Kiedy poprawa po Berodual?

Berodual zaczyna działać już po kilku minutach od inhalacji, przynosząc ulgę w dusznościach i skurczach oskrzeli. Efekt utrzymuje się przez 4–6 godzin.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/berodual/kiedy-poprawa-po-berodual

Wczoraj lekarz przepisał mi Berodual na duszności i skurcze oskrzeli. Jestem ciekawy, po jakim czasie od inhalacji można spodziewać się poprawy?

U mnie Berodual zawsze działa bardzo szybko – zazwyczaj już po kilku minutach czułam, że oddech robi się łatwiejszy, a ten ucisk w klatce ustępuje. Kiedyś miałam ataki astmy, a teraz używam go bardziej sporadycznie, jak coś mnie złapie, ale zawsze przynosi ulgę.

Moja siostra też go stosuje, bo ma POChP, i mówi, że działa równie szybko, ale czasem musi zrobić dodatkową inhalację, jeśli objawy wracają po kilku godzinach. Ważne, żeby dobrze wykonywać inhalację – pamiętaj o głębokim i spokojnym wdechu.

Jeśli po kilku zastosowaniach nie widzisz poprawy albo masz wrażenie, że działa za słabo, może warto porozmawiać z lekarzem. Czasem to kwestia dawki albo potrzeba innego leku. Daj znać, jak u Ciebie zadziała – mam nadzieję, że szybko przyniesie Ci ulgę![quote=“Andrzej, post:2, topic:1956, full:true”]
Wczoraj lekarz przepisał mi Berodual na duszności i skurcze oskrzeli. Jestem ciekawy, po jakim czasie od inhalacji można spodziewać się poprawy?
[/quote]