Kiedy zaczyna działać Duracef?

Duracef, który zawiera cefadroksyl, jest lekiem antybiotykowym, który jest stosowany doustnie. Cechuje go dobra biodostępność, co oznacza, że jest szybko i prawie całkowicie wchłaniany z przewodu pokarmowego po spożyciu.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/duracef/jak-szybko-wchlania-sie-duracef/

Hej wszystkim, biorę od wczoraj Duracef na zapalenie gardła i dalej czuję się kiepsko. Gorączka trochę spadła, ale gardło dalej boli jak diabli. Po ilu godzinach/dniach zaczęło Wam działać? Chcę wiedzieć, kiedy mogę się spodziewać pierwszej ulgi.

U mnie Duracef zaczął działać mniej więcej po dobie. Wieczorem wzięłam pierwszą dawkę, a następnego dnia po południu poczułam, że ból gardła trochę odpuścił i gorączka już tak nie skakała. Nie miałam jakiejś spektakularnej zmiany, ale było wyraźnie lepiej. Także ja bym dała mu z 24–48 godzin, bo to normalne, że na początku prawie nic nie czuć.

U mnie Duracef zaczął działać mniej więcej po dobie. Wieczorem wzięłam pierwszą dawkę, a następnego dnia po południu poczułam, że ból gardła trochę odpuścił i gorączka już tak nie skakała. Nie miałam jakiejś spektakularnej zmiany, ale było wyraźnie lepiej. Także ja bym dała mu z 24–48 godzin, bo to normalne, że na początku prawie nic nie czuć.