Opinie Duracef

Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem leku Duracef? Czy zauważyliście poprawę w leczeniu infekcji bakteryjnych, takich jak zapalenie gardła, zakażenia skóry czy dróg moczowych? Czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne, na przykład problemy żołądkowe lub reakcje alergiczne? Wasze opinie mogą być cennym wsparciem dla osób rozważających terapię tym lekiem – każda historia ma znaczenie!

• Bardzo dobrze
  • Przeciętnie
  • Słabo
0 głosujących

Jestem na Duracefie już ponad 6 tygodni, a nadal mam infekcję w dolnej części nogi po całkowitej wymianie kolana. Ból jest nie do wytrzymania, w łydce wciąż utrzymuje się obrzęk i zaczerwienienie, cały czas boli przy każdym ruchu.

Miałam jednocześnie anginę paciorkowcową i infekcję dróg moczowych – Duracef załatwił wszystko w dwa dni, wszystkie objawy zniknęły.

Po przyjmowaniu tego leku profilaktycznie przed operacją stopy dostałam ogromnych, bolesnych pokrzywek, które pojawiały się jeszcze przez kilka dni po odstawieniu Duracefu. Reakcja była bardzo dokuczliwa i wiem, że już nigdy nie mogę brać tego antybiotyku. Nigdy wcześniej nie miałam żadnej reakcji alergicznej na antybiotyki.

Dostałam ten lek na infekcję kości pod zębem. Miałam robiony kanał, ale nie usunęło to stanu zapalnego, więc przepisano mi Duracef na 7 dni. Muszę powiedzieć, że leki zwykle mocno na mnie działają. Przy tym antybiotyku mój lęk totalnie wystrzelił w górę – wiadomo, sama sytuacja była stresująca, ale mam wrażenie, że ten lek dodatkowo wywołał drżenie rąk, nudności i takie epizody paniki. Przetrwałam całą kurację do końca, ale teraz podchodzę do niego bardzo ostrożnie.

Ten antybiotyk działaL u mnie świetnie na zapalenie migdałków. Co rok albo dwa mam ciężkie nawroty, a Duracef potrafi zlikwidować gorączkę i stan zapalny w ciągu zaledwie paru dni!