Myditin jak długo utrzymuje się w organizmie?

Myditin utrzymuje się w organizmie zwykle kilkanaście godzin, natomiast całkowite usunięcie leku z organizmu najczęściej następuje w ciągu około 1–2 dni. Sam efekt działania na mięśnie może jednak utrzymywać się krócej, zwykle kilka–kilkanaście godzin.

Temat jest powiązany: https://medyk.online/lek/myditin/myditin-jak-dlugo-utrzymuje-sie-w-organizmie/

Mam pytanie do osób, które brały Myditin. Jak długo ten lek utrzymuje się w organizmie? Lekarz przepisał mi go na bardzo napięte mięśnie w plecach, bo od jakiegoś czasu mam problem z kręgosłupem. Najprawdopodobniej od siedzenia przy komputerze, bo pracuję w biurze i praktycznie cały dzień siedzę.

Biorę go od kilku dni i trochę mi pomaga, ale zaczęłam się zastanawiać jak to w ogóle działa w organizmie. Czy ten lek działa tylko kilka godzin czy zostaje w organizmie dłużej? Trochę mnie to ciekawi, bo tabletki mam brać kilka razy dziennie i nie wiem czy to dlatego, że szybko się „wypłukuje” czy jak.

Czy ktoś z Was orientuje się albo miał podobną sytuację? Jak długo u Was było czuć działanie Myditinu?

U mnie było tak, że brałam Myditin po tym jak złapał mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Mam 40 lat i pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiło. Najpierw myślałam, że to tylko zwykłe przeciążenie, ale ból był taki, że nie mogłam się normalnie schylić. Lek brałam trzy razy dziennie i z tego co zauważyłam, to jego działanie czułam przez kilka godzin. Na przykład rano po tabletce mięśnie były bardziej rozluźnione, ale wieczorem znowu zaczynało się lekkie napięcie.

Lekarz przepisał mi Myditin i też miałem brać go kilka razy dziennie. Z tego co zauważyłem, to działanie jednej tabletki trwało u mnie mniej więcej pół dnia. Po kilku godzinach mięśnie zaczynały się znowu trochę napinać.