Po jakim czasie działa Myditin?

Efekty działania Myditin mogą być zauważalne już po pierwszej dawce, ale pełne działanie leku może wymagać kilku dni regularnego stosowania.

Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/myditin/po-jakim-czasie-dziala-myditi/n

Mam pytanie do osób, które brały Myditin. Po jakim czasie on właściwie zaczyna działać? Dostałam go od lekarza na bardzo spięte mięśnie w plecach, głównie w odcinku lędźwiowym. Od kilku tygodni siedzę prawie całe dnie przy komputerze w pracy i pewnego dnia tak mnie „złapało”, że nie mogłam się normalnie schylić.

Wzięłam już kilka tabletek i trochę się zastanawiam czy to działa od razu czy trzeba poczekać kilka dni. Ból niby trochę mniejszy, ale mięśnie nadal czuję takie napięte. Trochę się też naczytałam w internecie i jedni piszą że działa po paru godzinach, inni że dopiero po kilku dniach.

Mam 39 lat i też pracuję przy komputerze, więc plecy to niestety mój słaby punkt. Pierwszy raz kiedy dostałam Myditin, to było po tym jak przez kilka dni robiłam porządki w domu i trochę przesadziłam z dźwiganiem.

Pierwszego dnia nie czułam jakiejś ogromnej różnicy. Dopiero wieczorem miałam wrażenie, że mięśnie są trochę mniej napięte. Największą poprawę poczułam dopiero po 2–3 dniach, kiedy w końcu mogłam się normalnie schylić i wstać z łóżka bez tego okropnego „ciągnięcia” w plecach.

Moja koleżanka z pracy też brała ten lek na kark i mówiła podobnie – że to nie jest tak, że połkniesz tabletkę i po godzinie jesteś jak nowa. Raczej mięśnie powoli się rozluźniają.

U mnie jeszcze bardzo pomogło ciepło na plecy i trochę lekkich ćwiczeń od fizjoterapeuty. Jak tylko przestałam się ruszać i tylko brałam tabletki, to poprawa była dużo wolniejsza.