Efekty działania Myditin mogą być zauważalne już po pierwszej dawce, ale pełne działanie leku może wymagać kilku dni regularnego stosowania.
Temat jest powiązany z: https://medyk.online/lek/myditin/po-jakim-czasie-dziala-myditi/n
Efekty działania Myditin mogą być zauważalne już po pierwszej dawce, ale pełne działanie leku może wymagać kilku dni regularnego stosowania.
Mam pytanie do osób, które brały Myditin. Po jakim czasie on właściwie zaczyna działać? Dostałam go od lekarza na bardzo spięte mięśnie w plecach, głównie w odcinku lędźwiowym. Od kilku tygodni siedzę prawie całe dnie przy komputerze w pracy i pewnego dnia tak mnie „złapało”, że nie mogłam się normalnie schylić.
Wzięłam już kilka tabletek i trochę się zastanawiam czy to działa od razu czy trzeba poczekać kilka dni. Ból niby trochę mniejszy, ale mięśnie nadal czuję takie napięte. Trochę się też naczytałam w internecie i jedni piszą że działa po paru godzinach, inni że dopiero po kilku dniach.
Mam 39 lat i też pracuję przy komputerze, więc plecy to niestety mój słaby punkt. Pierwszy raz kiedy dostałam Myditin, to było po tym jak przez kilka dni robiłam porządki w domu i trochę przesadziłam z dźwiganiem.
Pierwszego dnia nie czułam jakiejś ogromnej różnicy. Dopiero wieczorem miałam wrażenie, że mięśnie są trochę mniej napięte. Największą poprawę poczułam dopiero po 2–3 dniach, kiedy w końcu mogłam się normalnie schylić i wstać z łóżka bez tego okropnego „ciągnięcia” w plecach.
Moja koleżanka z pracy też brała ten lek na kark i mówiła podobnie – że to nie jest tak, że połkniesz tabletkę i po godzinie jesteś jak nowa. Raczej mięśnie powoli się rozluźniają.
U mnie jeszcze bardzo pomogło ciepło na plecy i trochę lekkich ćwiczeń od fizjoterapeuty. Jak tylko przestałam się ruszać i tylko brałam tabletki, to poprawa była dużo wolniejsza.