Jakie są Wasze doświadczenia ze stosowaniem Myditin w leczeniu bolesnych skurczów mięśni, napięcia mięśniowego lub dolegliwości związanych z kręgosłupem? Czy zauważyliście poprawę w zmniejszeniu napięcia mięśni, ograniczeniu bolesnych skurczów albo większą swobodę ruchu przy takich problemach jak ból pleców, kręcz szyi czy przeciążenia mięśni? Ciekawi mnie też, po jakim czasie zaczęliście odczuwać działanie leku i czy rzeczywiście pomaga on rozluźnić mięśnie oraz zmniejszyć ból wynikający z ich nadmiernego napięcia. Jak wyglądało to u Was w praktyce – czy terapia przyniosła wyraźną ulgę w codziennym funkcjonowaniu, czy raczej działanie było umiarkowane? Interesują mnie również ewentualne skutki uboczne, które pojawiły się podczas stosowania Myditin. Czy występowały takie objawy jak senność, zawroty głowy, osłabienie, suchość w ustach albo spadki ciśnienia? A może ktoś z Was nie zauważył żadnych niepożądanych efektów i lek był dobrze tolerowany? Wasze doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które rozważają rozpoczęcie terapii Myditin lub już otrzymały ten lek na napięcie mięśniowe i bóle kręgosłupa, ale chcą dowiedzieć się, jak wygląda jego działanie w praktyce u innych pacjentów.
Czy lek Myditin 3 mg może powodować zawroty głowy i uczucie osłabienia? Od wczoraj zaczęłam go przyjmować na napięcie mięśni pleców – zgodnie z zaleceniem biorę 2 razy dziennie. Zauważyłam jednak, że pojawiły się u mnie lekkie zawroty głowy oraz ogólne osłabienie, szczególnie po zażyciu tabletki. Sprawdziłam też ciśnienie i jest w normie, więc zastanawiam się, czy to może być działanie samego leku.
Czy ktoś z Was miał podobne objawy po rozpoczęciu stosowania Myditinu? Interesuje mnie szczególnie, czy takie dolegliwości pojawiają się na początku leczenia i czy z czasem ustępują, kiedy organizm przyzwyczai się do leku.
Tak @rusalka , zawroty głowy i osłabienie mogą być skutkiem ubocznym Myditinu. Też brałam Myditin 3 mg na bardzo spięte mięśnie w plecach i na początku miałam podobne objawy. Przez pierwsze dni czułam się trochę słabiej i zdarzały się lekkie zawroty głowy, szczególnie po wzięciu tabletki.
U mnie też ciśnienie było w porządku, więc najpierw się zastanawiałam czy to nie coś innego. Dopiero później doczytałam, że przy tym leku takie rzeczy mogą się zdarzać, zwłaszcza na początku stosowania, kiedy organizm jeszcze się przyzwyczaja.
Po kilku dniach u mnie to praktycznie zniknęło. Lek zaczął bardziej pomagać na napięcie mięśni, a te zawroty głowy już się nie pojawiały.
Z tego co czytałam i z doświadczenia mojego i koleżanki, która też brała Myditin na kręgosłup, na początku mogą się pojawić m.in.:
zawroty głowy
uczucie osłabienia
suchość w ustach
U wielu osób takie objawy mijają po kilku dniach stosowania.
Biofenac 100 mg, Neurobion Advance i Thionerv 600. Dzisiaj wzięłam je pierwszy raz i od jakiegoś czasu czuję nudności, osłabienie i takie wrażenie, jakby robiło mi się słabo.
Zastanawiam się, czy to może być normalna reakcja na początek leczenia, czy raczej któryś z tych leków może tak działać i powinnam uważać. Najbardziej interesuje mnie Myditin, bo widzę, że sporo osób go bierze na napięcie mięśni i bóle kręgosłupa, więc może ktoś miał podobnie po pierwszych dawkach.
Czy któraś z Was albo ktoś z Was miał po Myditinie takie objawy jak nudności, osłabienie, zawroty głowy albo uczucie „rozbicia”?
Podejrzewałabym, że najbardziej może tu „mieszać” Myditin, bo ten lek dość często na początku może powodować takie objawy jak zawroty głowy, osłabienie czy nudności. To jednak nie znaczy, że powinnaś go od razu odstawiać na własną rękę.
Po pierwsze, przy wielu lekach tego typu zdarza się, że działania niepożądane pojawiają się na początku leczenia, a po kilku dniach stosowania organizm się przyzwyczaja i objawy się zmniejszają albo całkiem znikają.
Po drugie, z tych leków które masz na zdjęciu, to właśnie Myditin jest tym, który ma największą szansę pomóc, jeśli Twoje dolegliwości są związane z nadmiernym napięciem mięśni przy problemach z kręgosłupem. Dlatego raczej nie warto samodzielnie zmieniać terapii po pierwszej dawce czy dwóch.
Najrozsądniej po prostu skonsultować to z lekarzem, który przepisał leczenie.
Biofenac może powodować nudności jako działanie niepożądane, bo to lek przeciwbólowy z grupy przeciwzapalnych i u części osób podrażnia żołądek. Pozostałe preparaty ze zdjęcia to raczej witaminy z grupy B (Neurobion, Thionerv) oraz lek rozluźniający mięśnie (Myditin).
Możliwe też, że organizm po prostu reaguje na kilka nowych leków naraz, szczególnie jeśli zostały przyjęte w krótkim odstępie czasu. Czasami pomaga zrobienie trochę większych odstępów między tabletkami albo branie ich po posiłku, żeby żołądek nie był pusty.